Doorgaan naar hoofdcontent

Van het ene kasteel naar het andere en weer terug

Het weer begon op te knappen dus we moesten maar weer eens een stukje gaan fietsen. We zetten onze auto neer in een klein gehucht bij Ucel wat vlak onder Aubenas ligt maar aan de andere kant van de rivier de Ardèche. Vanaf onze parkeerplek nam ik deze foto van het kasteel van Aubenas wat daar prachtig ligt aan de vallei van de rivier. Het is tegenwoordig historisch erfgoed en wil je de voorkant van het kasteel even bekijken klik dan hier.

Onze rit voerde zuidelijk door kleine dorpjes waar we eigenlijk nooit doorheen komen omdat we altijd de grotere nationale route nemen.

En in die dorpjes zijn weer van allerlei mooie hoekjes te zien.

En die zijn er genoeg te vinden in die oude Franse hameaus (gehuchten).

We fietsten voor een groot deel langs de Ardèche waar dit stroompje een uitloper van is.

En dan komen we aan in Vogué met zijn mooie kasteel wat tegen de kliffen is aangebouwd. Het was vanaf de elfde eeuw in het bezit van de adelijke familie de Vogué en het is vandaag de dag nog steeds in handen van de afstammelingen van deze familie. Ook dit kasteeld behoort tot het historisch erfgoed van Frankrijk.

We namen de brug over de rivier de Ardèche om bij het dorp wat onder het kasteel ligt te komen en daar hebben we een heerlijk ijsje zitten eten. Dat hoorde helemaal bij dat mooie weer wat we hadden.

Op de terugweg zag ik nog een poortdeur half open staan en dat wekt altijd mijn nieuwsgierigheid.

Vlak voor dat we bij de auto aankwamen moesten we deze hindernisbaan nog nemen. Mart fiets zo door, ik niet, wilde eerst weleens weten hoe diep dat water was. Ik vond het tamelijk diep maar om nou met de fiets aan de hand al die stapstenen te nemen leek me ook niets, mijn evenwicht is nog steeds niet jedat. 'Doorfietsen' riep Mart en dat deed ik dan maar. Het viel mee. Voor de foto ging hij nog een keer, hij vond het wel leuk geloof ik.

Reacties

Judy zei…
Wat een mooie plaatsjes en kastelen! Haha, dat watertje over fietsen lijkt me ook erg leuk!
Sjoerd zei…
Leuk dat waterfietsen, maar ook de rest van de foto's. Ik krijg een beetje heimwee naar het huis wat we destijds wilden kopen.
Bertiebo zei…
Je raakt ook echt nooit uitgekeken hè, in zo'n gebied. Echt nooit!
Emie zei…
Wat een heerlijke echt typisch Franse foto's heb je weer gemaakt. En de vreugde van het mooie weer, spat er ook helemaal vanaf.
miekequilt zei…
Typisch Frankrijk. Heerlijk om te zien en te lezen.
Wat een jaloersmakend mooie Franse plaatjes laat je weer zien. Prachtig dat jullie daar zo van ( blijven) genieten.
Janny zei…
Gelukkig stond het water niet te hoog om door te fietsen en wat een mooie gebouwen laat je weer zien.
In de weer zei…
Mooie plekjes genoeg en met zo’n lekker weer door het water fietsen is super cool !
Daar wordt je een beetje baldadig van ;-)
Ger zei…
Weer zo’n mooie fietstocht achter je.
Met zoveel landelijke schoonheid raak je niet uitgekeken.
Jolande zei…
Schitterend daar en dat waterfietspad vind ik echt grappig.
Lies zei…
Kastelen..., altijd met een tikkeltje mysterie... Mooie plekjes weer!
Dapper van je, door 't water!
Lie(f)s.
Margriet zei…
Ik zou ook onzeker zijn hoor! Ik ben nog altijd bang dat ik val als het ergens nat is of glad. In mijn vorige reactie schreef ik over de reclame die opent als ik op lezen klik, ik zie nu dat hij aftelt en dat je dan op "article" kan klikken en dan kom je bij jouw bericht. Beetje omslachtig maar goed ik heb het gevonden.
Elizabeth zei…
Nee....., het is toch ook wel toevallig! Wij zijn net terug van een vakantie in de Ardêche en raad eens waar we kampeerden? In Ucel!
Ik ben niet zo sportief om daar te gaan fietsen (was trouwens niet te doen vanaf de camping), maar verder herken ik wel e.e.a. van je foto's.
Ik hoop er nog over te gaan bloggen de komende tijd!
Marthy zei…
Wat jammer dat jullie niet even langs zijn geweest, jullie waren van harte welkom geweest.
Elizabeth zei…
Ja, dat weet ik hoor... Maar het is er niet van gekomen en ik dacht ook dat het binnendoor een lastige rit was (op de toeristische kaart). Maar nu zie ik dat het via de D104 beter te doen is. Wie weet een andere keer....
Linda zei…
Ik hoor het ome Martin al zeggen “doorfietsen” hahahaha