Doorgaan naar hoofdcontent

Peperkorrels en een broek

Brocantemarkten vind ik leuk maar om warenmarkten geef ik niet zoveel. Maar juist als je niet teveel gaat is zo nu en dan een keertje leuk. Het liefst de markt van Vals-les-Bains, dat is een goede markt in een mooie stad. En ik weet dat daar een paar kramen staan met leuke kleding, ik zocht namelijk een makkelijke zomerbroek en daar slaagde ik zomaar in.

Deze koopman verkocht alleen abrikozen dus waarschijnlijk kweekt hij ze dan zelf. Ik keek naar de prijs want ik maak ieder jaar wat abrikozenjam en die heb ik niet zelf. Maar de prijs lag nog te hoog, ook bij anderen. Geeft niet, die prijzen gaan nog wel zakken. Ze worden hier veel gekweekt en verleden jaar kocht ik half augustus nog een tray voor een mooie prijs.

Zeepjes heb ik niet nodig maar ik dacht er wel aan dat ik de avond ervoor mijn pepermolen had gevuld met het laatste restje peperkorrels wat ik had. En peper is er genoeg op Franse markten.

Naast de knoflook liggen hier stengels bleekselderij en die kan je in tegenstelling tot in Nederland gewoon los, dus per stengel kopen, zelfs in de supermarkten. 

Als je over de kramen naar boven kijkt zie je de huizen tegen de helling liggen. Helemaal boven moet nog ergens een kasteel liggen.

En achter de kramen zijn mooie doorgangetjes te ontdekken.

Net toen ik een foto nam van het mooie hekwerk van dit gebouw in groen schoot deze fietster door mijn beeld. Leuk zo, ze mocht blijven.

Het kuuroord Vals-les-Bains had vroeger veel grandeur en dat is aan de huizen en bijvoorbeeld deze oude deur nog te zien. Maar de 'Belle Epoque' is voorbij en hier en daar wordt het stadje een beetje sleets.

Reacties

Sjoerd zei…
Ik zag laats dat veel Franse terug naar dorpen willen, oude huizen kopen en die zelf restaureren. Dat zijn dan voornamelijk thuiswerkers die zo hun geld verdienen en uiteindelijk goedkoop wonen.
Judy zei…
Mooi plaatsje! En ook goed geslaagd op de markt dus.
Bertiebo zei…
In Nederland ook liever een brocantmarkt dan een warenmarkt. In een buitenland allebei. Zelfs een kleine supermarkt is in een buitenland leuker
Anoniem zei…
Goedemorgen,
Ik ben een stille lezer en geniet elke dag van je blog.
Nu toch een reactie. Of meer een tip eigenlijk.
Ik maak abrikozen schoon en doe ze in de vriezer. Als ik dan eens een verwentoetje wil, kook ik ze en dan gaan ze warm over een bolletje ijs. Yammie.
Groeten Berna
Mooie reclame voor dit prachtige Franse stadje!
Elizabeth zei…
Wij zijn in onze vakantie ook een paar keer door het stadje gereden. Dan zie je uiteraard niet alles en houd je een globale indruk over. Die was in elk geval niet zodanig dat we het leuk vonden om even uit te stappen en het stadje te verkennen.
Leuk, zo'n Franse markt... ik vind het altijd wel sfeer hebben!
In de weer zei…
Ik ging meestal voor de stoffen naar een Franse markt.
Er waren vaak van die bakken met resten waar je lekker in kon rommelen en waar ik regelmatig wat kocht.
Was toch weer een andere soort stof dan hier.
Emie zei…
Het sfeertje is weer heerlijk en de diverse koopwaar ook!
Ger zei…
Heerlijke sfeer aan foto’s deel je weer,Marthy.Altijd graag rondgelopen op die mediterrane markten in zuidelijke landen,nam er altijd streng gerookte knoflook en huishoud en luxezeep en bosjes gedroogde kruiden voor thuis mee.
En de bleekselderij per steel kan handig zijn dat zeker,maar in salades vind ik juist de binnenste dunne iets gelige stelen met jong blad zo heerlijk om te gebruiken.
miekequilt zei…
Ik zou hier met gemak een ochtend door kunnen brengen. Wat een leuke spulletjes te koop. Die losse bleekselderij had ik nog nooit gezien. Heel handig!
willy zei…
Sfeervolle foto's van Vals-les-Bains Marthy

Zelf ben ik er ook nog geweest

Prettige dag
Jolande zei…
Ik vind het wel leuk om tijdens vakanties over markten te wandelen en rond te kijken, maar verder kom ik nooit op de markt.
Hier is er elke donderdagochtend een farmers market, waar boeren uit de omgeving verse producten verkopen.
Dat is natuurlijk heel mooi, maar ik vind het alleen maar leuk om rond te kijken en niet om iets te kopen
Het is er druk en dan sta je hier in en lange rij voor 2 tomaten, daar in een andere lange rij voor een andere groente, vervolgens weer in tig rijen voor verschillend fruit...laat u maar.
Maar je foto´s zijn weer schitterend en het lijkt me ook heel leuk om op zo´n marktje rond te kijken.
Marthy zei…
Lekker Berna! Dank je voor de tip.
Janny zei…
Ik vind een markt met levensmiddelen altijd wel aantrekkelijk, jammer dat hier in Doesburg maar 3 kraampjes staan, dat noem ik geen markt. En die bleekselderij per stengel is handig, vaak heb je maar een beetje nodig.
Lies zei…
Bleekselder per stengel...?! 'Belle' is 't daar hé!
Lie(f)s.
Margriet zei…
Mooi stadje! Ik vind/vond die marktjes juist altijd wel leuk. Op de eerste fot valt mijn oog ook op een mooie oude muurreclame.