Dit is geloof ik de vierde bak met rode bessen die Mart heeft geplukt. Ondanks het koele weer en de nattigheidd doen onze bessenstruiken, zoals ieder jaar, het weer geweldig goed.
De bessen worden afgespoeld en dan laat ik ze even uitlekken.
Daarna gaan ze de vriezer in waar al een kleine drie kilo in ligt. Dus dat wordt volgende week bessensaus maken. Komt goed uit want we zijn aan de laatste pot vruchtensaus bezig die we over de kwark eten als dessert.
Er zal nog een restantje rode bessen geplukt worden wat ik dan weer meng met de zwarte bessen die bijna rijp zijn. En dan staan er twee grote struiken kruisbessen die binnen een week ook geplukt moeten worden. Veel werk maar dat deert me niet, ik vind het altijd ontzettend leuk om te doen.
Reacties
Vind ze vers het lekkerst, mooie oogst Marthy.
Misschien een idee.
Wij doen de rode bessen in de vriezer. Als de vijgen rijp zijn, maken we aalbessen-vijgenjam. Heel erg lekker en nergens te koop.
Suzanne, Les Valades Dordogne
Rits jij de bessen later van de takjes of gaat het in zijn geheel in de koperen pan en door de zeef?
Julian stuurde van de week een foto, hij had de eerste bessen ook al geplukt.
Ik heb ze hier nog niet gezien, zal er eens op letten.
Vorig jaar heb ik 4 bessenplanten gepoot; de zwarte bessen doen het goed (ook al geplukt), maar 1 rode is dood gegaan en de andere ziet er ook niet zo mooi uit...
Ik wil er t.z.t. jam van maken met een mixje van fruit.
Lie(f)s.