Doorgaan naar hoofdcontent

Rendez-vous aux jardins 3

Er was van alles te zien in de tuinen van Chateau du Pin waar we een week geleden waren en dat nodigde uit om veel foto's te maken. Dit zijn de laatste die ik toch nog even wilde laten zien.

Het is een rozentuin en die zijn er dan ook genoeg te zien. Meer dan driehonderd.

Dit kunstwerk verbeeldde een oogbol en de gekleurde steentjes waren tranen die naar beneden liepen.

Een rambler roos laat hier zijn groeikracht zien met een wolk van rode rozen 

Omdat ik ze zo leuk vond hier nog een kunstwerk van de Nederlandse Irma de Witte. Er stonden er verschillende van haar in de tuin.

De uitstaande bladeren waren van dik bobbelig glas gemaakt, heel apart. Je kan het goed zien als je even op de foto klikt om hem te vergroten.

Chateau du Pin is eigenlijk geen kasteel maar een versterkte hoeve. En zo'n gebouw met meestal drie of vier torens wordt in Frankrijk al gauw een kasteel genoemd.

Aan het eind van de tuin op een lager terras zagen we deze nog, de Gunnera. Het is met stip de koningin van de bladplanten: het blad wordt makkelijk een meter groot! Niet voor niets wordt de plant mammoetblad of reuzerabarber genoemd. Ik heb er met verbazing naar staan te kijken, hier moet je echt de ruimte voor hebben.

Reacties

In de weer zei…
Écht prachtig Marthy al die kunstwerken en de tekeningen van de Nederlandse kunstenares zouden als illustratie in kinderboeken niet misstaan, mooi hoor.
Judy zei…
Prachtig! Die rozen en die gunnera!
Sjoerd zei…
Schitterende foto's Marthy, die toren is wel toe aan een opknapbeurt.
Emie zei…
Wat een liefde en zorg is er in deze tuin gestopt. Leuk om te zien.
Yova zei…
Wat is daar mooie omgeving te wandelen. De eerste foto is zeker aparterop te lopen. Heel mooi. Bloemen kom je ook tegen. Prachtig buurt. Mooie foto's. Alvast fijne week gewenst.
Ger zei…
Mooie serie foto’s waarop veel te zien is,zoals de betonnen leuning langs trapje,wat mij doet denken aan knuppel brugje van ronde houten palen gemaakt.
Ik gebruikte 30 jaar geleden het groothoefblad(veel kleinere broertje van mammoetblad)om twee cementen bladeren te maken voor decoratie in mijn tuintje,onverwoestbaar want ze staan er nog steeds,een daarvan verhuisden naar dochter.Het glazen bladeren kunstwerk ook zo’n prachtige blikvanger in die kasteel tuin.
miekequilt zei…
Wat een Toptuin!!!
Toch een mooi initiatief van de bewoners om hun tuinen open te stellen voor publiek, hè. Zo’n tuin is zonder al die kunst, wat mij betreft, al prachtig genoeg.
Lies zei…
Daar had je 'kijktijd' nodig!
Lie(f)s.
Jolande zei…
Die bladeren van glas vind ik schitterend.
Gunnera kom je hier op het eiland overal tegen, het is net onkruid.
De bladeren zijn inderdaad supergroot.
Margriet zei…
Mooie tuin met al die kunst! Die Gunnera is enorm!
ps ik heb steeds moeite in je blog te komen doordat als ik op continue reading klik, ik steeds op reclame kom en niet weet hoe ik daar uit geraak. Na een aantal keer klikken kwam ik pas in je blog. Hebben meer mensen dat?
Charlie zei…
Wat een mooie rozen foto! Die kleur en al die bloemblaadjes!
Janny zei…
Schitterend al die kunst en ook dat bruggetje is erg leuk!
Marthy zei…
Ik heb er nooit klachten over gehad, Margriet en zelf heb ik dit probleem niet bij anderen. Reclame, heel vreemd want ik doe niets met reclame.
Elizabeth zei…
Prachtige foto's... en wat een joekel van een plant... nog nooit gezien!