Doorgaan naar hoofdcontent

Kijken, kijken en niet kopen

Het was al weer de vierde zondag van de maand en dan gaan we zoals vaak naar de brocantemarkt in La Voulte. Het was er druk, we moesten zoeken naar een parkeerplaats. Maar als al die mensen zich verspreiden over zo'n groot terrein merk je eigenlijk niet veel van die drukte.

Ik zag genoeg leuke spullen maar ik kocht niets. Ik ontspul de laatste paar jaar liever dan dat ik er wat bijkoop. Óf het moet iets heel bijzonders zijn, dan maak ik een uitzondering.

Maar zonder iets te kopen vermaak ik me toch wel. Kijken zonder te kopen vind ik al leuk en dan die mensen, bijna nog leuker. Deze handelaar zat in een hoekje van de markt weg te dutten in het zonnetje. Af en toe schoot zijn hoofd omhoog, dan was hij weer even wakker waarna dat hoofd weer begon te zakken.

Als we trek in koffie krijgen lopen we naar de overkant van de weg waar het terras ligt waar we al jaren komen. Mart zoekt een plekje en ik loop naar de bakker ernaast. Maar die was dicht, vakantie. Tsja, dan ben ik toch echt genoodzaakt om naar de volgende bakker te lopen want een zondagmorgen in La Voulte zonder iets lekkers, dat kan niet. Maar dit uitwijkadres is geen bakker, er wordt geen kruimel brood verkocht, het is een patisserie. Er worden alleen gebakjes en taartjes verkocht.

Ik zou willen dat jullie het konden zien maar ik ben bang dat ik er geen foto mag maken dus vraag het maar niet. Wat daar allemaal staat zijn ware kunstwerkjes en zo smaken ze ook. Over de prijs gaan we het maar niet hebben maar die is wel inclusief dit prachtige doosje. Helaas, we hadden alletwee al een hap genomen voor ik aan een foto dacht.Volgende keer!

Ach gut, daar stond ze met haar tasjes. Een mevrouw achter een rollator die vol hing met versierde tassen.  Het voorste ding met al die beertjes was ook een tas. Ze stond druk te praten met een verkoopster maar toen ik vroeg of ik een foto mocht maken staakte ze onmiddellijk het gesprek om uitleg te geven over die beertjes. Ze sprak wat moeilijk dus ik verstond haar slecht maar zij genoot, dat was duidelijk.

Inmiddels stonden er een paar mensen om ons heen en er werd een andere tas bijgehaald, ze was niet te stuiten, blij met de aandacht.

Die tas had ze ook zelfgemaakt en als je goed kijkt is dat best wel knap.

Ze begon het gedicht voor te lezen en ach, ik ben nog maar even blijven staan luisteren samen met nog iemand.

Wie weet hoe
 ik word als ik ouder ben.

Reacties

Sjoerd zei…
We zijn al ouder Marthy, we zitten alleen nog in een ontkenningsfase.
Judy zei…
Ja, geweldig, zo'n vrouw! Met van die leuke handschoentjes!
Yova zei…
Ouder worden ga je goed merken. Wat leuk dat jullie daar bent geweest. Tas met zoveel knuffels eraan is heel apart te zien. Daar vind je wat. Leuke foto's. Ik vraag me af waarom mondkapje. Moeilijk verstaan.... Fijne dag.
KnutzEls zei…
Ik zou alleen voor zo'n doosje taartjes gaan kopen. Die moeten super lekker zijn.
Emie zei…
Altijd aangenaam ook ook weer even onder de mensen te zijn. Er valt genoeg te zien!
Blijft leuk hè, mensen kijken. Of dat nu op een treinstation is, een luchthaven of in dit geval een brocante markt! Bijzondere ontmoeting met ‘het tassenvrouwtje’. Ik neem aan dat ze daar gewoon rondliep en niet haar tassen aan het verkopen was?
Ger zei…
Altijd gezellig om over de rommelmarkt te lopen,trekt iets van de handel niet de aandacht dan zijn het wel de bezoekers die bijzonder zijn.Ik was ook nog niet uitgekeken op je blogpost want het mooie doosje trok mijn aandacht en ging even rond snuffelen in die patisserie…..waw wat ‘n boel lekkers,of ik bij mijn Belgische banketbakker/patissier binnen stap.Ik schrik niet zo snel van de prijzen van zo’n kunstig ambachtelijk gebak,eigenlijk valt het best mee.Pak nou een mignardises plateau van 16 stuks voor €20 presenteer 3 stuks per persoon bij de koffie of dessertje,kost het je €3.75 per persoon (en de laatste is voor James)
Ziet toch heel wat feestelijker uit dan een koekje bij de ☕️
Dientje zei…
Leuke ontmoetingen op zo'n markt. Dat tasje zou ik hebben gekocht, alleen al om het verhaal. Groet, Dientje
willy zei…
Altijd de moeite waard om zo'n markt te bezoeken

Zelf ben ik mer een kijker dan een koper Marthy

Prettige dag
Jolande zei…
Leuk om over zo´n markt te struinen.
Bij de inhoud van het doosje kan ik me wel wat voorstellen.
Toen we in Parijs woonden hadden we zo´n pattisserie om de hoek zitten. Hij was maar een paar dagen per week open, de prijzen waren enorm net als de rij die buiten stond te wachten.
Marthy zei…
Hier ook altijd een rij buiten, Jolande.
miekequilt zei…
Oooo, dat doosje met gebak. Ik zou het uit elkaar vouwen en ergens neerleggen, zo mooi is het.
Elizabeth zei…
Oh, je hoeft je geen moment te vervelen op zo'n markt!
Prachtige spulletjes en bijzondere mensen; wat wil je nog meer...
Ik denk elke keer 'doe dat doosje nu eens open'...
Want ik word nu toch wel erg nieuwsgierig naar dat speciale gebakje!
Misschien een volgende keer..?
Lies zei…
Altijd leuk, een brocantemarkt!
Het doosje alleen al, het water loopt me in de mond...
Af en toe een beetje extra aandacht..., hebben we allemaal nodig...!
Lie(f)s.
In de weer zei…
Wat een kleurrijke mensen op zo’n markt !