Een van mijn favoriete desserts is een crumble en de allerlekkerste vind ik de aardbeien crumble met rabarber. Rabarber en aardbei gaan heel goed samen want ook jam van die twee vind ik heerlijk. Een crumble is een dessert waarbij je fruit een topping geeft van zachte, krokante kruimels. En de combinatie van aardbeien en rabarber in dit recept levert een heerlijk zomerse crumble op!
Ingrediëntenlijst
Voor de kruimels
90 gr bloem
90 gr amandelmeel
90 gr suiker
snuf zout
90 gr boter, koud en in blokjes
Voor de vulling
300-400 gr aardbeien, ontkroond en gehalveerd
300-400 gr rabarber, schoongemaakt en in stukjes
3-4 el suiker
1½ el custardpoeder
rasp van ½-¾ sinaasappel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng alle ingrediënten voor de vulling en schep dit mengsel in een ovenschaal van zo’n 25×18 centimeter.
Strooi de deegkruimels over de vulling en bak de crumble 35-45 minuten, tot de kruimels goudbruin zijn. Serveer de aardbei-rabarber crumble (lauw)warm met een bolletje vanilleijs en/of een toef slagroom.
(Met dank aan 'Rutger Bakt')
Het schiet nog niet echt hard op hier met de aardbeien en de rabarber maar toch hoop ik dit nagerecht en de jam deze zomer te kunnen maken.
Voor meer recepten, kijk hier:
Conny - GerJanne - Lot - Els - Ilse - Marjan - Toos - Miriam - Janny - Akkelien - Marthy - Sylvia - Dini - Ger
Reacties
En een perfecte afsluiter voor de receptenreeks, zo'n feestelijk dessert!
Net als ik op en in ijs het liefst geen dingen wil :-)
Heb vroeger wel een paar keer cobblers gemaakt, maar eet toch het liefst de vruchten zonder iets erop.
Prettige dag
Het is een dessert wat hier in het seizoen ook graag op tafel komt.
De aardbeien en rabarber hebben vertraging door het koude voorjaar,helaas.
Bij ons hebben de merels de paar rijpe aardbeitjes al ontdekt en zijn er mee weg gevlogen.
Lie(f)s.