Doorgaan naar hoofdcontent

Van een andere generatie

'Verkopen jullie geen blikken boenwas meer, Ad', vroeg ik aan de vorige eigenaar van onze supermarkt, die daar nog wel werkt en mij aan de kassa hielp. 'Dat zal toch wel' zei hij, 'wacht, ik vraag het even'. Er werd een jong vent bij geroepen die ook al jaren in deze supermarkt werkt en die alles van de voorraden weet. 'Blikken boenwas, bestaat dat dan' zei hij tot onze verbazing en keek ons vragend aan. Ik keek naar Ad, Ad keek naar mij en we schudden ons hoofd. 'Wij zijn duidelijk van een andere generatie' zei ik en ben lachend de deur uit gelopen. Gelukkig had Max, onze drogist nog boenwas in een blik.

Reacties

Emie zei…
Ik ben eens op jacht geweest naar blanke was en kon het met moeite vinden. We worden zelf een beetje vintage, Marthy!
Marthy zei…
Tsja, Emie, wij worden een dagje ouder en er veranderen dingen. Dingen die we altijd heel normaal vonden.
Wieneke zei…
Dat doet me er aan denken, dat ik de tuinvogel weer eens moet doen. Hij is van een soort steen gemaakt dat vettigheid nodig heeft. Ik gebruik daar antiekwas met een beetje bruin kleurtje. Dan zie je al doende de stenen vogel zo mooi worden. En die jongen heeft gewoon weer wat geleerd :-)
Marthy zei…
Waar antiekwas al niet goed voor is;-)
Bertiebo zei…
Ik gebruik ook nog boenwas hoor. Heb er net een blogje over geschreven. Nou niet echt over de boenwas, wel over waar ik het voor gebruik. Komt nog
Sjoerd zei…
Mijn vrouw heeft vorige week nog de antieke apothekerskast in de was gezet. Maar ik geef toe dar was al een oud blik. Ook ledervet vindt je niet overal meer.
Onliemie zei…
Prachtige blikken... bij ons zijn het blikken met vloeibare was... ook nog mooi!
Marthy zei…
Je maakt me nieuwsgierig.
Marthy zei…
Ik ben in verschillende winkel geweest waar ze het niet meer hadden, Sjoerd.
Marthy zei…
Ik heb altijd die vaste was gebruikt, Kris, maar heb nu gemerkt dat er steeds meer vloeibare was is. Even wennen dan.