Doorgaan naar hoofdcontent

Einde terraswerk

Wat hebben we de afgelopen weken al een plezier gehad van ons tweede terras wat nu helemaal klaar is. Het zwembad wat er al die dagen heeft gestaan heeft Mart vanmorgen opgeruimd, de laatste kleinkinderen zijn met hun ouders gaan kamperen. De twee meisjes die straks komen zijn al zo groot, die gaan liever in de rivier zwemmen.

We hebben lang gedacht om op dit terras grind te gebruiken maar uiteindelijk is het gravier geworden, net zoals op de jeu de boulesbaan die eronder ligt. Gravier is een mengsel van split en leem en als die leem nat wordt verbindt het zich met de split en wordt het een harde laag. In grind krijg je op den duur onkruid, ook als je worteldoek gebruikt wat hier ook onder ligt. We zullen waarschijnlijk wat onkruid aan de kanten krijgen maar dat is makkelijk weg te halen.


We hadden ontzettend veel grote stenen, allemaal uit de schapenschuur gekomen waarin later ons vakantiehuis is gebouwd. Met die stenen heeft Mart paden, trappen en nog wat muurtjes gebouwd en het geheel is na veel gepuzzel aardig gelukt. Denk nu niet dat die man van mij klaar is met zijn projecten, want hij heeft nog allerlei plannen. Maar dat wordt doorgeschoven naar volgend jaar. Voorlopig zijn we hiermee meer dan tevreden.



Reacties

Ageeth Mooij zei…
Tevreden is een perfecte staat van zijn! Mart heeft het prachtig gemaakt, alsof het zo moest zijn.
Griemmank zei…
Echt prachtig geworden. Applaus voor de dappere stenenstapelaar vanuit een buiig Friesland, waar de enige kei bij de tuinpoort ligt om de poort open te houden indien nodig. Douwe moet hem nog maar eens goed afhangen, want hij zwaait telkens dicht.
Emie zei…
Ik vind het er geweldig uitzien, wat een extra terrasruimte zeg. Leuke nieuwe meubels erop, helemaal sfeervol. Complimenti!
Sjoerd zei…
Het ziet er ook schitterend uit, mijn complimenten voor Mart. Ik zie al uit naar mijn pensionering, het eerste waar ik aan begin is aan de tuin.
Jeanne zei…
Wat is het mooi geworden, zo'n sfeervolle plek! Met recht kunnen jullie tevreden zijn over het resultaat.
Muggenbeet zei…
Heel knap gedaan en uitnodigend. Proficiat aan de maker.
Och Marthy, wat is het prachtig geworden!!! Lijkt me heerlijk om daar zo te zijn en elke dag te genieten van het werk dat je verrichtte. Van het weer en de geuren, van bezoekers en het leven daar.
Dag, Madelief
Annelies zei…
Heerlijk genieten nu na gedane arbeid! Was leuk om zo het terras te zien "groeien".
Altijd makkelijk om die grote stenen van een of andere schuur of ruïne te bewaren, hè. Komt altijd van pas.
Het eindresultaat is echt heel erg mooi geworden, chapeau voor jullie!
Ineke zei…
Wat een prachtige plaatjes. Het was al mooi maar het kan dus nog mooier. En wat gaat Mart nu doen? Lijkt me geen mens om op zijn krent te zitten. Dus benieuwd naar zijn plannen voor de komende tijd. En wat ga jij doen????? Liefs uit nat Oudewater.
Elizabeth zei…
Oh, wat ziet dat er geweldig mooi uit! En ik vind het gaaf dat de oude materialen weer hergebruikt zijn, ze horen ook zo in jullie omgeving. Gravier; ik heb er nog niet eerder over gehoord, maar zo te lezen is het heerlijk onderhoudsvrij.
Wat is het mooi geworden! Ik geloof direct dat jullie al veel plezier ervan gehad hebben.
Wat ziet dat er prachtig uit. Geweldig! Fijn weekend groet El
In de weer zei…
Een geweldig mooi terras is het geworden. Mart heeft weer een mooi stukje vakwerk geleverd.
Pluim op de hoed van Mart: ziet er super uit! En dat gravier, dat moet ik onthouden. Wij plannen hier thuis een extra terras, dacht zelf aan kiezel of split, maar dit is veel handiger!
KnutzEls zei…
Het ziet er prachtig uit. Je man heeft gouwe handjes!
Marthy zei…
Wat fijn dat je reageert, Carin. Ons leven is goed hier.
Marthy zei…
We zijn er jaren mee bezig geweest en nu is het eindelijk klaar. Voldaan gevoel, Annelies.
Marthy zei…
Leuk om een doel te hebben, Sjoerd.
Marthy zei…
Dat witte tuinstel is veertig jaar oud, Emie. Het was een van de eerste dingen die ik kocht toen we naar Stolwijk verhuisden en daar een grote tuin hadden.
Marthy zei…
We waren wel even bang dat het te stenig zou worden, Ageeth, maar dat is meegevallen. Er komt nog wel wat meer groen op.
Marthy zei…
Hij kan voor een poosje geen steen meer zien;-)
Marthy zei…
Voorlopig ons nog even bezig houden met leuk familiebezoek, Ien.
Marthy zei…
Je hebt in Frankrijk een enorme keus uit steensoorten. Ik vond het bijna moeilijk om te kiezen want dan zijn er ook nog verschillende kleuren te krijgen.
Marthy zei…
We kunnen zo het bovenste terras aan de gasten van het vakantiehuis laten en zelf het onderste terras gebruiken.
Marthy zei…
Zonder een paar rechterhanden begin je hier niets, Els. Je kan moeilijk voor ieder karwei iemand laten komen, zou erg duur worden.
Marthy zei…
Of gravier helemaal de juiste benaming is weet ik niet echt. Je moet in ieder geval een mengsel van split en leem hebben.
Marthy zei…
Heel fijn, Toos, om zo'n vakman in huis te hebben.
Pippa's Hus zei…
Wat wonen jullie daar toch prachtig! XX Esther
Marthy zei…
Helemaal mee ens, Esther.