Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe simpel kan het zijn

Vervelend, maar de internetontvangst in het vakantiehuis was niet goed. Er is een paar jaar geleden door een zoon een versterker geplaatst maar we hadden de indruk dat de laatste tijd dat apparaat het niet meer deed. Nou heb ik een hele handig man maar van dit soort werk heeft hij niet veel kaas gegeten. Gelukkig hadden we verleden week in het vakantiehuishuis een manspersoon die behalve goed kon fietsen ook heel handig was met computers en netwerken en die wilde wel even naar het probleem kijken. De conclusie was uiteindelijk dat de versterker nog wel goed was maar op de een of andere manier geen verbinding wilde maken met de Livebox van Orange. Tsja, wat nu. Als zo'n handigerd het niet lukt zal het ons zeker niet lukken. Eigenlijk zou je een repeater moeten hebben, werkt goed en is simpel te plaatsen, was zijn advies. Dat simpel trok mij wel aan en ik zocht direct op internet naar zo'n ding. Buurman vertelde welke ik nodig had en ik bestelde hem nog dezelfde dag bij Conrad Frankrijk. Dit bedrijf zit ook in Nederland en wij hebben daar via internet al heel wat technische spullen gekocht. Gisteren werd het apparaat bezorgd en zowaar, in een keer lukte het ons om een verbinding te maken tussen de repeater en de Livebox. Gecontroleerd en prima ontvangst in het vakantiehuis. Hoe simpel kan het zijn en wat zou een mens zijn zonder handige Harry's.

Reacties

Bertiebo zei…
Ik ben tamelijk onhandig dus ik zou nergens zijn zonder mijn handige eh Frits
Marthy zei…
Ik red me aardig met mijn laptop, weet zelfs wel programma's te installeren maar aansluitingen van telefoon, internet en televisie is een donker gat voor mij.
Oh Conrad, dat bedrijf was ik helemaal vergeten, onze zoon bestelde daar in het verleden wel eens. Misschien nu nog wel, maar de pakjes komen niet meer hier.
Pippa's Hus zei…
Ik hou van handige Harry's! Zonder zou ik ook verloren zijn. ;-)) XX Esther
Marthy zei…
Zelfs met Sinterklaas wordt er door mij weleens bij dat bedrijf besteld;-)
Marthy zei…
Ik ben in het rijke bezit, van een handige man en een handige zoon. Nu maar hopen dat een van de kleinzoons daar ook wat van geerfd heeft.
Ageeth Mooij zei…
IK vaar voor een heleboel zaken op de vier mannen in huis en dat bevalt mij goed. Ik hou van takenverdelingen en die ontstaan vanzelf wanneer een ieder doet waar hij/zij goed in is. Fijn dat het geregeld is in jullie vakantiehuis en achteraf zo eenvoudig.
Jolanda zei…
Je kan niet zonder! Gelukkig hier ook nog handige kinderen:)
Wat een mooie wandelingen hebben jullie weer gemaakt!
Marthy zei…
In Stolwijk kan ik altijd een beroep doen op onze middelste zoon wat betreft alles wat met mijn laptop te maken heeft. Hier in Frankrijk moet ik het zelf uit zoeken wat me steeds beter lukt.
Ook hier en daar een Fritz in huis :-)
Marthy zei…
Zo blij dat dit weer opgelost is, Jolanda.
Marthy zei…
Fritzen en Harry's, we kunnen niet zonder;-)
Sjoerd zei…
Haha, in dat opzicht is het mijn vak...
Marthy zei…
Ja, voor jou zou dit een fluitje van een cent geweest zijn...
Vlimbouter zei…
Ik heb gelukkig een zoon die me met al mijn online-problemen helpt.
Marthy zei…
Zuinig zijn op die jongen, die is goud waard.