Hoe simpel kan het zijn

Vervelend, maar de internetontvangst in het vakantiehuis was niet goed. Er is een paar jaar geleden door een zoon een versterker geplaatst maar we hadden de indruk dat de laatste tijd dat apparaat het niet meer deed. Nou heb ik een hele handig man maar van dit soort werk heeft hij niet veel kaas gegeten. Gelukkig hadden we verleden week in het vakantiehuishuis een manspersoon die behalve goed kon fietsen ook heel handig was met computers en netwerken en die wilde wel even naar het probleem kijken. De conclusie was uiteindelijk dat de versterker nog wel goed was maar op de een of andere manier geen verbinding wilde maken met de Livebox van Orange. Tsja, wat nu. Als zo'n handigerd het niet lukt zal het ons zeker niet lukken. Eigenlijk zou je een repeater moeten hebben, werkt goed en is simpel te plaatsen, was zijn advies. Dat simpel trok mij wel aan en ik zocht direct op internet naar zo'n ding. Buurman vertelde welke ik nodig had en ik bestelde hem nog dezelfde dag bij Conrad Frankrijk. Dit bedrijf zit ook in Nederland en wij hebben daar via internet al heel wat technische spullen gekocht. Gisteren werd het apparaat bezorgd en zowaar, in een keer lukte het ons om een verbinding te maken tussen de repeater en de Livebox. Gecontroleerd en prima ontvangst in het vakantiehuis. Hoe simpel kan het zijn en wat zou een mens zijn zonder handige Harry's.

Reacties

 1. Ik ben tamelijk onhandig dus ik zou nergens zijn zonder mijn handige eh Frits

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik red me aardig met mijn laptop, weet zelfs wel programma's te installeren maar aansluitingen van telefoon, internet en televisie is een donker gat voor mij.

   Verwijderen
 2. Oh Conrad, dat bedrijf was ik helemaal vergeten, onze zoon bestelde daar in het verleden wel eens. Misschien nu nog wel, maar de pakjes komen niet meer hier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelfs met Sinterklaas wordt er door mij weleens bij dat bedrijf besteld;-)

   Verwijderen
 3. Ik hou van handige Harry's! Zonder zou ik ook verloren zijn. ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben in het rijke bezit, van een handige man en een handige zoon. Nu maar hopen dat een van de kleinzoons daar ook wat van geerfd heeft.

   Verwijderen
 4. IK vaar voor een heleboel zaken op de vier mannen in huis en dat bevalt mij goed. Ik hou van takenverdelingen en die ontstaan vanzelf wanneer een ieder doet waar hij/zij goed in is. Fijn dat het geregeld is in jullie vakantiehuis en achteraf zo eenvoudig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Stolwijk kan ik altijd een beroep doen op onze middelste zoon wat betreft alles wat met mijn laptop te maken heeft. Hier in Frankrijk moet ik het zelf uit zoeken wat me steeds beter lukt.

   Verwijderen
 5. Je kan niet zonder! Gelukkig hier ook nog handige kinderen:)
  Wat een mooie wandelingen hebben jullie weer gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, in dat opzicht is het mijn vak...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, voor jou zou dit een fluitje van een cent geweest zijn...

   Verwijderen
 7. Ik heb gelukkig een zoon die me met al mijn online-problemen helpt.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.