Annabel

In 1968, in het verre noordoosten van Canada, waar de mannen jagen en de vrouwen thuisblijven, wordt een mysterieus kind geboren; een baby met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsdelen. 
Er zijn maar drie mensen op de hoogte van het geheim: de beide ouders, Jacinta en Treadway Blake, en hun discrete buurvrouw. Treadway, een man van weinig woorden maar stevige principes, besluit de pasgeborene als jongen op te voeden. Dit tot groot verdriet van Jacinta. 
Zo begint de kleine Wayne zijn leven als jongen. Maar zelfs in de ruige mannenwereld van zijn vader voelt hij de aanwezigheid van zijn schaduwzelf - het meisje dat hij in gedachten Annabel noemt. Wanneer Wayne in de puberteit komt, wordt zijn lichaam het strijdtoneel van seksuele ontdekkingen en zijn ware identiteit. (bron: Internet)

Een prachtig boek met een voor mij onbekend onderwerp, heel mooi geschreven. Het speelt zich af in een klein dorp in de provincie New Foundland en Labrador, een ruige omgeving wat mij altijd erg aanspreekt. Het is niet voor niks dat dit boek veel prijzen kreeg toegekend.

Reacties

 1. Het is een onderwerp dat sinds enkele jaren veel in de publiciteit is, waar het taboe vanaf gehaald moet worden, want het betreft meer mensen dan gedacht. Lijkt me een zeer boeiend boek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kende het woord hermafrodiet zelfs niet, maar mijn jonge logee kwam er meteen mee toen ik haar over het boek vertelde.

   Verwijderen
 2. Weer een boek voor mijn lijstje.
  Dank je wel.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me wel voorstellen dat dit onbekende mensje daar veel moeite mee zal hebben. Het is ook moeilijk voor te stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, op de lijst. Van een oud collega hoorde ik dat er inderdaad meer mensen zo geboren worden dan we weten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mensen van onze generatie weten hier eigenlijk weinig van, Els. Gelukkig komt het , zoals Ivy zegt, tegenwoordig meer in de openheid en weten vooral de jongeren zoals ik aan onze logee merkte er veel meer vanaf.

   Verwijderen
 5. Nog eentje voor mijn lijst die steeds langer wordt. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.