Doorgaan naar hoofdcontent

Annabel

In 1968, in het verre noordoosten van Canada, waar de mannen jagen en de vrouwen thuisblijven, wordt een mysterieus kind geboren; een baby met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsdelen. 
Er zijn maar drie mensen op de hoogte van het geheim: de beide ouders, Jacinta en Treadway Blake, en hun discrete buurvrouw. Treadway, een man van weinig woorden maar stevige principes, besluit de pasgeborene als jongen op te voeden. Dit tot groot verdriet van Jacinta. 
Zo begint de kleine Wayne zijn leven als jongen. Maar zelfs in de ruige mannenwereld van zijn vader voelt hij de aanwezigheid van zijn schaduwzelf - het meisje dat hij in gedachten Annabel noemt. Wanneer Wayne in de puberteit komt, wordt zijn lichaam het strijdtoneel van seksuele ontdekkingen en zijn ware identiteit. (bron: Internet)

Een prachtig boek met een voor mij onbekend onderwerp, heel mooi geschreven. Het speelt zich af in een klein dorp in de provincie New Foundland en Labrador, een ruige omgeving wat mij altijd erg aanspreekt. Het is niet voor niks dat dit boek veel prijzen kreeg toegekend.

Reacties

Ivy zei…
Het is een onderwerp dat sinds enkele jaren veel in de publiciteit is, waar het taboe vanaf gehaald moet worden, want het betreft meer mensen dan gedacht. Lijkt me een zeer boeiend boek.
Bertiebo zei…
Hup op de lijst!
Marthy zei…
Ik kende het woord hermafrodiet zelfs niet, maar mijn jonge logee kwam er meteen mee toen ik haar over het boek vertelde.
marga zei…
Weer een boek voor mijn lijstje.
Dank je wel.
Groeten
Marga
Sjoerd zei…
Ik kan me wel voorstellen dat dit onbekende mensje daar veel moeite mee zal hebben. Het is ook moeilijk voor te stellen.
Ageeth Mooij zei…
Bedankt voor de tip!
KnutzEls zei…
Ja, op de lijst. Van een oud collega hoorde ik dat er inderdaad meer mensen zo geboren worden dan we weten.
Marthy zei…
Mensen van onze generatie weten hier eigenlijk weinig van, Els. Gelukkig komt het , zoals Ivy zegt, tegenwoordig meer in de openheid en weten vooral de jongeren zoals ik aan onze logee merkte er veel meer vanaf.
Vlimbouter zei…
Nog eentje voor mijn lijst die steeds langer wordt. Bedankt voor de tip!