Doorgaan naar hoofdcontent

Moestuinmaandag

In het vroege ochtendlicht is de moestuin op zijn mooist en dan zijn we er graag aan het werk. Het is nog lekker fris en dan is het wieden en schoffelen wat we doen zo gedaan, je hoeft niet telkens stil te staan om uit te puffen. 
Het gaat goed daar in die tuin. 
Misschien zijn sommige planten door de vele regen in het voorjaar wat later dan anders maar alles groeit en bloeit nu naar tevredenheid. Zelfs de paprika's zijn op gang gekomen. 

 

 Deze venkelknol gaat er over een paar dagen uit, dan maak ik er dit lekkere recept mee. Hieronder zie je een bloem van de aubergineplant, het hangt ondersteboven aan een steeltje. 
Ik at van het voorjaar hier bij vrienden een overheerlijke moussaka en daar heb je aubergines voor nodig. Het recept kreeg ik dus ik kan niet wachten tot de bloemetjes vruchten worden.


Op ieder vrij plekje in de moestuin heb ik bloemen gezet.  
Van de anemonen heb ik er al heel wat op de vaas gezet en verder groeien er zonnebloemen, cosmea en juffertje in het groen. Maar die bloeien nog niet, ik was wat laat met zaaien omdat ik moest wachten op beter weer.


En deze aangewaaide toorts (Verbascum) mocht blijven. Hij staat me niet in de weg, daar aan de rand van de moestuin en alhoewel het hier onkruid is, ze staan overal, mocht deze schoonheid al het groen aan die kant van de tuin wat kleur geven. 

Reacties

Geweldig Marthy, wat staat het er mooi bij allemaal!
Emie zei…
Uiteindelijk komt het toch altijd weer goed. Vroeg of laat. Zeker ook dankzij jullie groene vingers. Ziet er allemaal heerlijk uit.
Sjoerd zei…
Ah, de venkelspaghetti van Jamie, die zou ik ook nog eens maken. Hier komt de groente van appie op tafel... Zoveel ruimte heb ik niet in de tuin.
Marthy zei…
De natuur herstelt zich altijd weer, min of meer.
KnutzEls zei…
Wat een schoonheid dat onkruid. Is maar hoe we er tegen aankijken toch?
marga zei…
Wat een heerlijk plaatjes van jullie moestuin, ik geniet ervan en ga mij eens verdiepen in het recept voor de venkel.
Groeten
Marga
verhaalpad zei…
Heel mooi! Groenten zijn vaak net zo mooi als bloemen vind ik zelf. Hier is het ook warm... te warm voor wat dan ook vind ik..
Bertiebo zei…
Professioneel ziet het er uit. Erg aantrekkelijk én lekker
In de weer zei…
Wij hebben net een heerlijke ovenschotel met venkel, aardappels en vis gegeten Marthy, lekker hoor. Jullie venkel ziet er prachtig uit, dat wordt ook smullen.
Geweldig mooi de Verbascum, die heeft geluk dat ie mag blijven.
miekequilt zei…
Wat een mooie foto’s weer van jullie tuin.
Hier doen de flespompoenen het goed, de paprika wil nog niet zo. Geweldig, dat beddeel als plantensteun
Pippa's Hus zei…
Je groentetuin staat er prachtig bij. En zo s'morgens is de mooiste tijd van de dag vind ik. XX Esther
's morgens of 's avonds is het het fijnste in de tuin. Overdag kun je er inderdaad niet zijn op het moment.