Doorgaan naar hoofdcontent

Nog een glaasje?



We keken wel wat verwonderd toen we vanmorgen op een terras in Vals les Bains, we waren daar naar de markt geweest, op een tafeltje schuin voor ons een grote koeler met een fles champagne zagen staan. Het was tenslotte nog maar half elf. 
We zitten hier in Frankrijk dus zeker op zondag zie je dan om die tijd wel hier en daar een glaasje wijn op tafel verschijnen maar een fles champagne zo vroeg  is uitzonderlijk. 
Van mij mag het hoor, ik had zelfs wel een glaasje mee willen drinken want ik vind champagne heerlijk.

Het stel wat aan het tafeltje zat, niet de oudere man, die was de eigenaar van het café, had duidelijk al te diep in het champagneglas gekeken en waarschijnlijk daarvoor in wat andere glazen. Vooral mijnheer was al ver heen, keek heel lodderig uit zijn ogen. 
Toen de vrouw op een gegeven moment weer met hem alleen aan het tafeltje zat en mijn blik ving kwam ze bij me staan en vertelde ze dat ze de hele nacht al doorgehaald hadden. 

Waarschijnlijk door teveel drank werd ze heel openhartig en vertelde ze nog veel meer wat ik in verband met haar privacy hier niet ga herhalen maar lachen was het wel. Het was eigenlijk een heel leuk mens met veel humor.
Het bezorgde ons in ieder geval weer een kostelijk uurtje.


Reacties

Jij praat toch ook zo makkelijk met iedereen! Gezellig!
Annelies zei…
Ook weer zo'n dag waarvan je 's ochtends vast niet had gedacht dat je zoiets zou meemaken. Toch wel bijzonder dat zo'n wildvreemde vrouw dan naar je toekomt en haar verhaal doet bij je. Wellicht dat ze dat zonder drank ook wel had gedaan; waarschijnlijk heb je gewoon een gezicht dat veel vertrouwen schenkt, Marthy!
KnutzEls zei…
Gratis cabaret. Leuk hoor!
Ivy zei…
Jij maakt nog eens iets mee.
De eigenaar van het café vond het natuurlijk geen probleem dat er zo gul ingenomen werd ;-)
Bleef er geen glaasje over voor jou?
Emie zei…
Wat een verhaal joh. Wat zal dat stel de rest van de dag geslapen hebben!
Sjoerd zei…
Mooi verhaal, lijkt me ook wel eens lekker, je ontbijt beginnen met een glaasje champagne...
Marthy zei…
Ik ben gewoon een kletsmajoor, Jeanne. Volgens mijn zussen lijk ik daarin op mijn moeder, die kon met iedereen aan de praat raken, of het een zwerver of de koningin was.
Marthy zei…
Ja, het was net een voorstelling, Els.
Marthy zei…
Tegen één glaasje had ik geen nee gezegd!
Marthy zei…
Ik drink maar een glas wijn per dag en dat is 's avond bij het eten maar eens een keer een glas champagne bij het ontbijt lijkt me een feestje, Sjoerd.
Jeetje, zo vroeg op de dag al ....... maar tegen een glaasje champagne zou ik ook geen ‘nee’ zeggen
Bertiebo zei…
Mooi verhaal. Ik hou helemaal niet van champagne, maar morgen drink ik het...
Het toverde duidelijk een lach op je gezicht.
Marthy zei…
Al met al was het zeer amusant, Rob.
Marthy zei…
Nu wordt ik nieuwsgierig….
Vlimbouter zei…
Oh, jij doet me zo aan mijn mama denken. Die maakte ook zo makkelijk contact met iedereen en hoorde daardoor de gekste verhalen.