Aubade en vuurwerk

Zoals ieder jaar gingen wij ook dit keer weer met een groep vrienden naar St. Sauveur de Montagut om er te gaan eten bij de pizzeria en de festiviteiten bij te wonen die gehouden worden de avond voor de nationale feestdag. 

We waren net op tijd voor de aubade die het muziekkorps bracht voor de mairie. Een van onze vrienden merkte op dat de muzikanten waarschijnlijk afgedankte politie uniformen droegen, hij zag ronde textielstickers op de mouwen van de overhemden. 
Toen wij allemaal nog eens goed keken zagen wij het ook, van die stickers die je vroeger op de kapotte knieën in de spijkerbroeken van je kinderen plakte, hier gebruikt om een embleem weg te werken. We moesten er een beetje om lachen maar aan de andere kant, het is goede manier van hergebruik.

Na het eten, wat daar altijd erg lekker is, ook het ijs, verhuisden we naar een terras aan de overkant van de straat waar we onder het genot van een drankje goed zicht hadden op het vuurwerk. 
Zoals ieder jaar weer spectaculair en dat terwijl St.Sauveur toch maar een klein plaatsje is. Het is natuurlijk nog niets vergeleken bij wat er in Nederland tijdens de jaarwisseling de lucht in gaat en dat stelt hier dan weer niets voor. Wij zijn in de loop der jaren een paar keer in Frankrijk geweest met oud en nieuw en er ging in de hele vallei nog geen rotje af.


Reacties

 1. Geweldig toch dat jullie zo je eigen tradities hebben om dit belangrijke feest in Frankrijk mee te vieren. Dat maakt dat je je verbonden voelt met het tweede vaderland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo Frans! Gezellig zo'n feestdag, geniet er nog van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zeg, ook van die uniformen. Lekker sfeertje volgens mij tijdens zo’n feest.
  Dat is trouwens toch dat dorp waar wij vorig jaar de boodschappen gingen doen en konden tanken? Daar hebben wij ook nog lekker op een terras gezeten, misschien wel hetzelfde terras haha...
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou best kunnen, Mirjam want dat is hetzelfde dorp.

   Verwijderen
 4. Met Oud en Nieuw inderdaad geen vuurwerk hier (alleen bij ons in de achtertuin ;-)). Dat vind ik wel erg jammer maar op 14 juillet maken ze veel goed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen we pas het huis hier hadden en er een keer waren met Oud en Nieuw mocht Sarah, de toen nog heel jonge dochter van Marie-Christine een paar van die sterretjes aansteken. En dat was alles!

   Verwijderen
 5. Meestal zijn we in Oostenrijk met oud op nieuw, daar wordt - gefinancierd door de grote hotels - heel wat siervuurwerk afgestoken

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.