Toen ik een paar weken geleden dit recept op de blog van Alet zag wist ik direct dat ik dat voor het repas van gisteren zou gaan maken. Het leek me een echt Frans hapje. Ik gebruikte net als Alet ook een siliconen bakvorm, alleen waren mijn 'gaten' veel groter.
Maar ik had gelukkig twee van die vormen en verdubbelde de ingrediënten. De bereiding is heel simpel en zo klaar. Alet gebruikte een magnetron maar die heb ik niet dus ik gokte maar wat en zette de oven op 180 graden. Volgens mij, ik weet het niet precies meer, stonden de baksels er maar een kwartiertje in, gewoon even goed in de gaten houden en als ze beginnen te kleuren met een cocktailprikker even controleren. Als die er droog uitkomt kan de oven uit.
Ik had 12 taartjes, mijn buren noemden het een flan, maar er waren zo'n twintig mensen dus hier en daar ging er eentje door midden. En weet je wat, ik kreeg de complimenten van de buurvrouwen en ik kan je verzekeren dat die weten wat koken en bakken is.
Reacties