Doorgaan naar hoofdcontent

Repas in de regen

Alles staat bijna klaar voor het jaarlijkse repas van ons dorp. Ik heb mijn geruite tafelkleden maar weer tevoorschijn gehaald anders zitten we aan wit plastic te eten en jullie weten dat ik daar een hekel aan heb.


 Hier en daar wordt er nog wat klaargemaakt en dan kunnen we aan tafel. Er zijn al diverse lekkere schotels uit de broodoven gekomen. 


We zitten nog maar net of er breekt onweer los met een flinke bui. Natuurlijk zagen we al wat aan komen maar we hadden de hoop dat het over zou drijven, in de bergen is alles mogelijk. Snel wordt er ergens een groot zeil vandaan gehaald om de schade te beperken en iedereen is druk in de weer om de boel droog te houden. De regen wordt minder, iedereen zoekt een plekje waar het niet te hard drupt en men gaat onverstoorbaar door met waar men voor gekomen is, gezellig eten met elkaar.

 Als je daar nog even je regenjack voor moet aanhouden is dat ook geen probleem. 
Voor het eerst in ruim twintig jaar hebben we regen tijdens een repas en het is leuk om te zien hoe onze Franse buren daar mee om gaan. Niemand moppert over het weer, dat wordt in Frankrijk echt een stuk minder gedaan dan in Nederland, en lachend helpt men elkaar om de boel weer in orde te krijgen zodat we verder kunnen gaan. 
We hadden weer een leuke middag met elkaar en de datum voor volgend jaar ligt al vast.



Reacties

In de weer zei…
Ja Marthy wat jij hier schrijft viel ons ook altijd op bij onze franse vrienden, dat zorgeloze.
Marthy zei…
Heerlijk vind ik het Toos, dat zorgeloze, dat 'uit de losse pols'.
Dat wat je hier beschrijft vind ik inderdaad ook typisch frans. En het ziet er reuze gezellig uit daar zo met z'n allen onder het zeil :-)
Sjoerd zei…
Ach, je kunt wel klagen, maar uiteindelijk is er toch niets aan te veranderen, dus waarom zou je...
Marthy zei…
Leuk dat jij dat hetzelfde ervaart, Alet. Ik vind het vaak heel verfrissend, deze mentaliteit.
Vera zei…
Woensdagavond alleen regen gehad en de onderste terrassen op de camping weer ontruimd uit voorzorg. Viel gelukkig mee. Nu op de terugreis in Duitsland en bijna thuis
Zo'n regen lijkt het extra sfeervol te maken! Zo mooi, die lange tafelrij!
Marthy zei…
Ja, het weer kan een behoorlijke spelbreker zijn, Vera. Maar niet bij ons hoor, wij hebben ons in de regen prima vermaakt.
Marthy zei…
Een rij met ruitjes, Jeanne;-)
Ivy zei…
Wat gezellig, zo met elkaar eten en wat maken een paar druppels dan uit? Het lijken allemaal mensen van ongeveer dezelfde leeftijd, klopt dat?
Marthy zei…
Ja, dat klopt aardig, Ivy. We verouderen en er komt niets jong bij maar er staat ook niets te koop.
In de weer zei…
Zag ik daar op tafel een Tête de Moine ? Lekker !
Marthy zei…
Daar zorgen onze Zwitsers ieder jaar voor.
Emie zei…
Het saamhorigheidsgevoel verstevigt als je samen iets te overwinnen hebt. Het ziet er gezellig en geanimeerd uit en daar helpen die tafelkleden ook bij.