Redder in nood

Ik moet bekennen dat wij gisteren de deur niet uit geweest zijn maar dat gaan we straks goed maken met een rondje Bovenkerk want hier schijnt de zon. Wat ik wel gedaan heb gisteren is in oude fotobestanden zitten snuffelen. 
Zo kwam ik de foto's tegen van ons reis naar Guatamala en Mexico in 2008. Dik tien geleden al weer, onvoorstelbaar. We hebben toen verschillende Maya sites bezocht en ik weet nu nog hoe een indruk dat op ons maakte. 

Verder kreeg ik gisteren nadat ik zaterdag in de supermarkt een praatje met hem maakte van een fietsvriend van Mart een Picasa bestand toegestuurd. Picasa is een gratis fotobewerkingsprogramma van Google wat ik nog steeds gebruik. Het werkt heel simpel en ik kan met dit programma lezen en schrijven om het maar zo te zeggen. Maar.... Google ondersteunt het niet meer en je kan het dus ook niet meer downloaden. 

Bij de gedachte dat mijn ouder wordende laptop eens zou kunnen crashen krijg ik al nachtmerries want dan ben ik ook Picasa kwijt. De belangrijke zaken op de laptop zet ik wel regelmatig op een externe harde schijf. Op die harde schijf staat inmiddels ook het Picasa bestand veilig opgeslagen wat H. me stuurde. Pfff, wat een opluchting.

Reacties

 1. Dat heb je dan maar even mooi geregeld want oude laptop computers kunnen het soms zomaar begeven...........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb gisteren nog maar eens een back-up gemaakt van foto's en documenten. Ik denk dat mijn laptop bijna tien jaar oud is....

   Verwijderen
 2. En daar verliezen we ons vandaag toch maar mooi weer gelijktijdig in oude vakantieherinneringen. Ik ben je pas gaan lezen na plaatsing van mijn eigen blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vroeger heb ik picasa ook wel gebruikt, tegenwoordig doe ik het meeste met Photoshop Elements wat ik destijds eens gekocht heb. Maar je hebt gelijk, regelmatig een back-up maken is wel zo veilig. En laat ik dat ook gedaan hebben gisteren

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kon ook lezen en schrijven, ofwel plakken en knippen, met Picasa.
  Maar op mijn nieuwe laptop zit het niet meer.
  En nu worstel ik. Op zoek naar iets nieuws, maar heb het nog niet gevonden hoor....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou het je met liefde doorsturen Bernardine, geprobeerd maar het lukt niet. Misschien moet ik H. nog eens lief aankijken.

   Verwijderen
 5. Toevallig bekeken wij met oud en nieuw onze fotoboeken ook, heerlijk om je leven even aan je te zien voorbij gaan. En heerlijk dat ik Picasa weer heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Picasa, ja dat vind ik ook heel handig werken. Zal ook eens kijken of ik het kan bewaren voor evt. een andere laptop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En anders hulp vragen aan iemand, Jeanette, want je zou Picasa toch niet willen missen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.