De Druivenfluisteraar

Ik heb de man weleens op de televisie gezien, Ilja Gort en ik weet dat hij wijn maakt en dat hij een grote snor heeft maar dat hij ook boeken schreef dat wist ik niet. Nou, ik moet zeggen, dat laatste doet hij best aardig, van die wijn kan ik niet beoordelen want die heb ik nog nooit geproefd.

Een schoonzus stuurde me het bestand van dit boek om te lezen op mijn e-reader en omdat het maar honderdzeventig bladzijden had vond ik dat wel even lekker na net een dik, tamelijk zwaar boek gelezen te hebben, ik hou van afwisseling.

Het is gewoon een leuk boek, niets meer en niets minder. Zo'n boek om mee op vakantie te nemen of gewoon in het zonnetje in je eigen achtertuin te lezen. Geen gortdroog boek, eerder komisch, ik werd er blij van. Het gaat over een man die niet veel praat maar terwijl hij in de wijngaarden werkt wel fluistert tegen de druivenranken. Op een gegeven moment moet hij samen met een varken op de vlucht slaan en het tweetal komt in een aftandse deux-cheveaux zelfs in Italië terecht waar ze spannende avonturen beleven.

Puur plezier met een glimlach, ik kan het niet anders zeggen.

Reacties

Bertiebo zei…
Lijkt me leuk!
miekequilt zei…
Fijn, zo’ n tussendoor boek.
KnutzEls zei…
Was net boeken van de e-bieb aan het downloaden voor de vakantie. Dit er ook nog maar gauw bijgezet. Bedankt voor de tip!
Emie zei…
Vaderdag kadootje voor mijn wijnboer. Dank voor de tip.
Marthy zei…
Haha, helemaal op zijn plaats.
Sjoerd zei…
Dat lijkt me lekker weg te lezen...
In de weer zei…
Ja hij schrijft lekker een end weg. Dit boek heb ik niet gelezen maar jaren geleden las ik : Leven als Gort in Frankrijk. Onderhoudend boek met veel om te lachen. Het gaat over de beginjaren van zijn wijn maken en zijn belevenissen tussen de wijnboeren op het Zuid-Franse platteland. Ik nam het toen ook mee op vakantie.
Zijn rosé La Tulipe is de populairste rosé van AH.
Marthy zei…
Jeetje, heeft hij zulke populaire wijn? Ik kom nooit bij de AH dus dat wist ik niet. Al met al een verrassende man.
Ageeth Mooij zei…
Hij maakt in ieder geval leuke televisieprogramma's!