Ajax

Al onze kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen zijn Ajaxfans, in hart en ziel. Als enige in de familie wijkt hun vader en opa daar vanaf, die is voor Feijenoord. Het wordt hem vergeven en ze maken er goedmoedig grapjes over. Maar als een Nederlandse club het internationaal goed doet zoals Ajax de laatste tijd leeft iedere voetballiefhebber mee, zo ook Mart.
 De afgelopen weken hebben ze dus allemaal genoten van de overwinningen van Ajax, de appjes in de familie Berends vlogen heen en weer. Deze foto werd verleden week dinsdagavond genomen, Sebas , tevreden slapend in zijn geluksshirt na de overwinning op Tottenham Hotspur. Dit kind, zelf een goed voetballertje, is gek van voetbal. 

Gisteravond sprak ik hem en zijn broer nog even vlak voor de wedstrijd, 2-1 zou het worden, ze waren overtuigd van de overwinning. Halverwege de wedstrijd liet Thijs nog even weten dat zijn broertje niet stil kon blijven zitten van de spanning. Ook bij mij liep die spanning hoog op terwijl ik toch geen echte voetbalfan ben. En toen gebeurde wat niemand verwacht had, in een dramatische laatste minuut kwam de overwinningsroes voor alle fans tot een eind, Ajax verloor. Mijn telefoon bleef stil, geen appjes meer. Het geluksshirt van onze kleizoon had niet meer gewerkt.

Vanmorgen toch maar even geïnformeerd hoe het met Sebas ging. Hij had heel erg gehuild, vertelde zijn vader maar het ging nu wel weer. Hij was wat zenuwachtig want hij had vandaag zijn spreekbeurt. 'Waarover', vroeg ik. Over Ajax!

Reacties

KnutzEls zei…
Het was ook wel jammer. Zelfs wij zaten voor de buis, al keken we niet zo geconcentreerd. En ook wij hebben even aan vrienden gedacht, waar de tranen vast en zeker rijkelijk vloeiden. Maar ja, opstaan en verder gaan met het leven ;-)
Marthy zei…
Dat leert deze kleine man wel, Els.
Bertiebo zei…
Dat is sneu, ja. Ik ben ook omringd door fans en hoe ik de avond beleefde daar ga ik het nog over hebben
miekequilt zei…
Hier is ook iedereen voor Ajax. Zondag zaten er zeven mensen, van 0 tot 65 in Ajax shirt voor de buis. Wat een feest toen Ajax won. Gisteren hoopten we op weer een mooie uitslag, maar helaas. Ook hier is door menigeen een traantje gelaten.
Emie zei…
Ach, ach, zo sneu. En er dan ook nog een spreekbeurt over moeten houden!
Marthy zei…
Het gaat allemaal weer voorbij, Mieke;-)
Marthy zei…
Ik kreeg er in ieder geval pijn in mijn buik van terwijl het me in wezen niets interesseert, dat voetbal. Maar ja, het Nederland gevoel, hè.
Ook ik was voor Ajax, maar heb geen traan gelaten, dat weer net
niet :-) alhoewel het zeer jammer was dat ze net op het aller-allerlaatst hebben verloren
Sjoerd zei…
Het blijft een spelletje zei Cruijff, en de winnaar is degene die de meeste goals maakt. Maar triest is het zeker.
Onliemie zei…
Verliezen is moeilijk als je nog zo klein bent. En zoals Sjoerd de grootste citeert is het. Die Cruijff wat toch wel mijn idool!
Marthy zei…
Ik denk dat die spreekbeurt een soort troost was voor hem. Hij weet alles van Ajax en zal er met plezier over verteld hebben.
Marthy zei…
Bij mij komen er ook geen tranen van voetbal, Inge;-)
Marthy zei…
Wijsheid van Cruijf en hij had nog gelijk ook, Sjoerd.
Marthy zei…
Hij leert het wel, Kris.
Griemmank zei…
Alles is langs ons heen gegaan, want voetbal heeft ons nooit 'een bal' geïnteresseerd, maar ik geloof best, dat het een heel groot drama is voor de fans. Ik hoop dat ze eroverheen komen :-)
Vlimbouter zei…
Ik heb niets met voetbal, maar één van mijn zonen mist geen match van 'zijn' ploeg en leeft ook heel erg met elke match mee. Ik kan me dus levendig voorstellen hoe Sebas zich voelde.
Marthy zei…
Ah, daar ben je weer, fijn. Ja, Sebas is helemaal gek van voetbal en zijn Ajax en leeft heel sterk mee.
Marthy zei…
Tuurlijk wel, al zal deze wedstrijd wel blijven hangen in het nationaal geheugen.
Onliemie zei…
Ja hoor. Daar ben ik zeker van!