Even terug

Ik ben voor een paar dagen in Nederland. Een van mijn zussen is ernstig ziek en ik wilde even bij haar zijn. 

Gistermorgen heeft Mart me in Valence op  de trein gezet en 's middags ben ik via Rotterdam naar Den Haag  gereisd. Vanaf het centraal station ben ik naar Scheveningen  gaan lopen. Ik had natuurlijk de tram wel kunnen  nemen maar wilde graag even bewegen na zo'n lange zit. De gebouwen op de foto hier boven zijn typerend voor Den Haag, je ziet ze altijd op de achtergrond bij Ron Fresen als hij politiek  commentaar  geeft in het NOS journaal.

Op de Herengracht zag ik dit mooie gebouw waar men druk aan het werk was. De bouwvakkers vertelden dat er appartementen in kwamen die zij en ik beslist  niet konden betalen. Dat laatste hadden ze goed gezien. 

Toen ik op dit kruispunt stond drong het tot me door dat ik deze route vroeger altijd liep met mijn zus als we gingen 'stadten' en ik realiseerde me dat dat meer dan vijftig jaar geleden was, daarna ben ik nooit meer op deze plek geweest.

Voor de schoenenwinkel van Fred de la Bretoniere stonden we altijd even kwijlen, prachtige schoenen maar niet voor onze portemonnee.


 Even een kijkje genomen op het Binnenhof, een van de weinige plekken op de wereld waar je een bewindsman op zijn fiets kan  tegenkomen. 
Een zeemeeuw uitkijkend over de Hofvijver, zich niets aantrekkend van wat al die gewichtige dames en heren daar een tiental meters verderop uitspoken.

Nadat ik Den Haag achter me gelaten had was het toch nog een heel eind naar Scheveningen. Daar heb ik bij onze oudste die lekker gekookt had samen met de kleinzonen zitten eten. Ik ben er ook blijven slapen en werd vanmorgen wakker van de tram. Die hoor je niet in Le Serret! 

Reacties

Wat een naar bericht, maar fijn dat je even bij haar mag zijn.
En je Den-Haag plaatjes zijn geweldig, een stad waar ik nog maar 2x was, en graag nog eens naar toe zou gaan.
Emie zei…
De aanleiding is naar zeg. Sterkte voor jou en je zus. Mooie en herkenbare plaatjes van Den Haag, mijn geboortestad.
KnutzEls zei…
Geen fijne reden om terug te gaan. Sterkte.
Geen leuke reden om even terug in Nederland te zijn, sterkte voor jullie allemaal!
miekequilt zei…
Wat fijn dat je naar je zus kon. Ze zal heel blij met je zijn. En gelukkig heb je een goed logeeradres. Sterkte.
Sterkte voor jullie allemaal. Een mooi verslag van je bezinnende wandeling.
Bertiebo zei…
Ik weet niet wat er is hoor de laatste tijd. Ik heb hier gereageerd, volgens mij als eerste, want ik zag geen andere reacties. Nu zie ik niks.
Hoe dan ook ik zei dat ik het naar vond van je zus en fijn dat je er naar toe kunt gaan om bij haar te zijn.Voor allebei. Sterkte hoor
Sjoerd zei…
Ik kan me voorstellen dat je daar even voor terugkomt. Je hebt er toch nog een mooie wandeling van gemaakt. Sterkte ermee.
Onliemie zei…
Dit is geen leuk "thuis komen". Ik hoop dat je mag genieten van een fijne en intense tijd met je zus. Sterkte ook voor je zus.
Vlimbouter zei…
Oei, dat is niet fijn. Maar wel mooi dat je enkele dagen dicht bij je zus kan zijn. Sterkte voor jullie beiden en voor de hele familie.
Sterkte (nog) met dit alles Marthy. Ik las net dat je ondanks de zorgen en verdiet toch een fijne week heb gehad.