Geen zondagmiddagrust in Le Serret

Vlak voor de afslag naar ons dorp kwamen we zondagmiddag na onze wandeling tot stilstand, twee auto's die voor ons reden waren ook al gestopt. Echt een knoeperd van een boom lag over de weg, omgewaaid. In zijn val had deze grote jongen ook nog wat kleinere bomen en een paar houten telefoonpalen meegenomen. Ik vertelde al dat er ontzettend veel wind stond en dan wil er hier nog weleens wat om waaien met al die bomen op de hellingen.

De uitgerukte hulptroepen waren nog maar net begonnen met hun kettingzagen, dat zou nog wel even gaan duren. Over tientallen meters lagen er telefoonkabels over de weg, daar moest ook nog wat mee gebeuren.

We besloten na overleg met de andere chauffeurs om achteruit te rijden, te keren en om te rijden. In ons geval over Issamoulenc- Eglise. Dat betekende wel dat we even een berg op moesten om daarna die berg aan de andere kant weer af te rijden. Maar zijn ergere dingen dan zo'n ritje, er was gelukkig niemand getroffen door die vallende bomen. Toen we eenmaal thuis waren hoorden we nog lang het geluid van de kettingzagen in de vallei.

Reacties

miekequilt zei…
Gelukkig geen persoonlijke ongelukken. En gelukkig konden jullie via een omweg nog thuiskomen.
Sjoerd zei…
Dat is dan erg lastig als je vlak bij huis bent. Voor hetzelfde geld valt je zo'n boom op de auto, dan ben je nog verder van huis.
Marthy zei…
Je moet er toch niet aan denken dat zo'n gevaarte op je auto terechtkomt, Mieke.
Marthy zei…
Ach Sjoerd, we zijn gepensioneerd en hebben alle tijd van de wereld. Het was trouwens een mooi stukje omrijden.
KnutzEls zei…
Een extra ritje... Ach er zijn ergere dingen, tovh?
Marthy zei…
Zo dachten wij er ook over, Els.
En je had zelfs nog tijd om wat foto's te schieten, leuk.
Vlimbouter zei…
Gelukkig zijn er gsm's, anders zat je ook nog zonder telefoon en internet. Maar het belangrijkste is toch dat er niemand gewond werd, hé.
Elizabeth zei…
Tjonge, wat een ravage na zo'n sterke wind...
Marthy zei…
Ik keek meteen of ik internet had toen we thuiskwamen en dat had ik. De kabels lagen op de grond maar waren niet gebroken.
Marthy zei…
Ja, met zo'n gevalletje spring ik direct uit de auto, klaar om te schieten, haha.
Marthy zei…
Ach, een paar uurtjes zagen en het is weer opgeruimd. Dat opruimen gaat trouwens snel, ze kiepen het hout gewoon aan de andere kant van de helling af. Wel jammer want we zouden dat hout best wel willen hebben.
Ik kan twee van de bovenstaande berichten niet lezen, ligt dat aan mij? 🤓
Marthy zei…
Reacties van Arabieren, heel vervelend.
Ja, dan heb je ook niet echt veel keus als omkeren en via een andere weg naar huis te gaan. Dat kost nog wel even tijd om zo'n enorme boom op te ruimen.