Opknappertje

De verbouwing in ons dorp van een oude schuur naar een  extra stuk woonruimte is nog steeds bezig. Een paar weken geleden is er een broodjesvloer gelegd waarop beton  is gestort.

Broodjes zijn elementen van beton, kunstof of geperst materiaal die op betonnen leggers worden geplaatst. Dan worden er  betonnetten over gelegd waarna er dus een dikke laag beton op gaat die twee weken moet drogen. En dan heb je een strakke en stevige verdiepingsvloer. 

Ondertussen zijn de bouwvakkers nu bezig om de zijmuren op te trekken. Linksonder zijn er al een deur en een klein raampje gemaakt. Het is allemaal handwerk, iedere steen wordt bekeken voor dat hij een plekje krijgt.

We schrokken even  toen we zagen dat de achtergevel er uitlag. Daar zaten immers die oude hooideuren in met die mooie stenen omlijsting. 

Maar  gelukkig , naast de bouwput vonden we de stenen, netjes neergelegd in de volgorde waarin ze straks terug gezet zullen worden in de muur. 

Nog een kijkje op de daken van een deel van ons dorp.

Reacties

Emie zei…
Mooi vakwerk en wat zullen jullie blij zijn dat je zelf niet meer aan de bak hoeft op dit front!
KnutzEls zei…
Gelukkig wordt er gerenoveerd zodat vakmanschap en sfeer behouden blijft. Mooi om te zien hoe zoiets gaat. Of kriebelen Mart's handen? :-)
Goed om te zien, zo'n vakwerk.
Marc Dufraing zei…
Metselen met natuursteen - een vak apart!
Prachtig dat de oude elementen behouden worden!