Doorgaan naar hoofdcontent

Moestuinmaandag

 Eigenlijk is het nog wat te vroeg want er wordt hier nog nachtvorst voorspeld maar we hebben vanmorgen toch alvast wat planten voor de moestuin gekocht. Veel Fransen hebben vandaag een vrije dag genomen, het is overmorgen Fête de la Victoire (bevrijdingsdag), een officiële feestdag en zo heeft men een lekker lang weekend. Maar daardoor was het vandaag op de kwekerij extra druk. Volgende week, na IJsheiligen zal het nog wel drukker zijn want hier op het platteland zijn er ontzetten veel mensen die een moestuin hebben en die staan allemaal te popelen om te planten.

Ik kocht tomaten, courgette, komkommer, nog een kleine komkommersoort en paprika's. Ook nog een paar venkelplanten, die waren zo mooi dat we ze al vroeg kunnen eten.

 Eigenlijk is er nog niet zo veel te zien in mijn moestuin. Nou ja, de aardappels doen het goed. Maar van het zaaisel van de wortelen en de bieten zie ik nog weinig opkomen. Misschien te droog gestaan terwijl we weg waren.

Maar zoals altijd zijn de aardbeien weer veelbelovend. Zien jullie hoeveel vruchten deze plant draagt? Nu moeten ze alleen nog even gaan kleuren. Oh, en de rabarber laat me gelukkig ook nooit in de steek. In de week voordat we gingen wandelen ging er viereneenhalve kilo in de vriezer, bestemd voor jam, taarten en desserts. 

De planten die we gekocht hebben staan nu op een beschut plekje en worden nog niet geplant. We wachten op zon en warmte!

Reacties

miekequilt zei…
Succes met je planten. Het is onvoorspelbaar weer, dus logisch dat je wilt wachten. Maar natuurlijk moet alles ook een keer de grond in. We lezen vast wel weer eens hoe het verder gaat met je mooie moestuin.
Zo'n rijtjes zijn al veelbelovend! Succes ermee!
Emie zei…
Ik moet toch ook maar eens aan de rabarber. Ben er niet zo'n fan van maar het is geloof ik wel een makkelijke en dankbare moestuiner.
Marthy zei…
Veel water en mest geven maar als ze eenmaal aan de groei zijn is het een dankbare groente. Ik heb de stelen gewassen, in stukjes gesneden, in diepvrieszakken zo de vriezer in gegooid en kan daarna gebruiken naar behoefte. En dat laatste is heel makkelijk.
Marthy zei…
Ja, dat weer is, net zo als in Nederland op dit moment, onvoorspelbaar. Het wisselt met de dag.
Bertiebo zei…
Hier ook wachten op zon en warnte
In de weer zei…
Ooh die aardbeien, die gaan goed zeg.
Goed begin van de moestuin, jammer dat het nog zo koud is steeds. Ik heb vorige week de eerste rabarbertaart gemaakt toen mijn vriendinnen kwamen knutselen, het was weer een groot succes.
Sjoerd zei…
we hebben hier in het weekend nog wat sneeuw gehad. Niet echt weer om te gaan planten...
Marthy zei…
Ik ga dit weekend een rabarbercrumble maken, Jeanette, zo lekker.
Marthy zei…
Zondag hier ook natte sneeuw, Sjoerd. Ik ben niet buiten geweest.
Volgend jaar zet ik ook rabarber, en dan idd stukjes steel per portie in de vriezer