Over brocante en een blogvriendin

 Het is vandaag de vierde zondag van de maand en dan is er altijd brocante markt in La Voulte, de beste markt in onze omgeving. Ik was er nog niet geweest dit jaar en had er wel zin in. Bij het naar bed gaan gisteravond sprak ik met Mart af dat we zouden gaan als het niet zou regenen de volgende dag en de zin er bij mij nog steeds zou zijn. 

Om dat ik wist dat blogvriendin Mieke en haar man in de Drôme op een camping stonden wat aan de andere kant van de Rhône is en waarvandaan je ook makkelijk naar deze markt rijdt heb ik haar al ruim een week geleden ingeseind. Mieke is namelijk gek op brocante, dat wist ik. Ze spaart onder andere blauw servies.

 Ik had haar telefoonnummer en een vage afspraak om gezamenlijk een kop koffie te drinken als wij er zouden zijn. Nou, dat belletje bleek niet nodig. Echt ongelooflijk maar we kwamen in La Voulte aan rijden op weg naar de straat waar wij altijd parkeren en wat staat daar op een kruising recht tegenover ons….nog een Nederlandse bus waarin ik onmiddellijk Mieke herkende. Van de foto op haar blog want ik had haar nog nooit persoonlijk ontmoet. Als Mart met de auto nog twee meter opgetrokken was hadden die twee bussen met de neus tegen elkaar gestaan.

 De auto's werden geparkeerd, we stapten uit en hadden meteen een leuke klik met elkaar. Mieke en ik hebben dezelfde smaak wat brocante betreft dus we liepen heerlijk samen te snuffelen. Over deze dozen op de foto hierboven zal ik niet te veel zeggen want Mieke heeft er eentje gekocht en zij weet er als oud schooljuf meer over te vertellen dan ik. Als mijn kleinkinderen jonger waren geweest had ik de verleiding ook niet kunnen weerstaan want ze gingen voor spotprijzen weg.

 We hadden een super dag, dronken halverwege de ochtend koffie met een lekker gebakje en toen we zo'n beetje alles gezien hadden pikten we nog een terrasje en namen een glaasje wijn.

Daar gaan ze, onze mannen, mèt de oogst. Wij droegen nog drie mandflessen. Het was een geweldig markt met echt hele mooie spullen, Mieke was dan ook blij verrast. Komende week laat ik mijn nieuw verworven schatten nog wel even zien.

Reacties

 1. Wat leuk, zo'n ontmoeting met direct een klik! Benieuwd naar je aankopen, wat je op de foto's laat zien beloofd leuke dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hadden zo'n leuke dag, Anja. Je weet wel, zo eentje met een gouden randje.

   Verwijderen
 2. Hee, Rolfmateriaal op een Franse brocante-markt! Herinneringen komen boven! En die blogvriendinnen zitten ook overal! Leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig verhaal en wat leuk om jullie samen te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het leven zit van toevalligheden aan elkaar, Ageeth.

   Verwijderen
  2. Wat leuk zeg. En gezellig zo'n ontmoeting. Benieuwd naar jullie vondsten

   Verwijderen
 4. Het was een topdag, Marthy. Jeroen en ik hebben genoten van de prachtige brocante en de gezelligheid. Alle aankopen zijn nog eens goed bekeken en we zijn meer dan blij met alles. Mijn blog hierover komt nog. En weer heb ik vandaag gedacht: Toevel? Het valt je toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dat toeval heeft ontzettend goed uitgepakt, Mieke, ook wij hebben een geweldige dag gehad.

   Verwijderen
 5. Wat leuk Marthy en Mieke, zo’n ontmoeting en ook ik ben benieuwd naar wat jullie hebben gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk hè, Toos, zo'n niet geplande ontmoeting die ook nog eens hartstikke gezellig was.

   Verwijderen
 6. Dat was dan dubbel genieten, het samenzijn en de markt. Ben benieuwd naar de spullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo heb ik Mieke ook ontmoet op een tectielbeurs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh echt heerlijk. En een goede markt zo te zien.
  Dit geluk had ik ook afgelopen vakantie in Denemarken met een Nederlandse die in Zweden woont, wij volgen elkaar al zo'n jaar of 10, een afspraak 2 jaar geleden kon op het laatst niet doorgaan, en nu zaten we tegelijkertijd in hetzelfde gebied in DK. Dan doe je een Zweedse fika in Denemarken als 4 Nederlanders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ontzetten leuk, Jeanette om elkaar na al die jaren eindelijk eens te treffen en dan voor alle vier in een ander land.

   Verwijderen
 9. Wat superleuk om elkaar zo te ontmoeten en nog leuker met al die brocante-vondsten. Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo'n groot www. En dan elkaar op een Frans marktje ontmoeten. Niks leuker dan zulk toeval.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een bijzondere mooie dag beschrijf je daar Marthy!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo leuk een blogmeet in La Voulte. Mieke staat toch niet toevallig op de camping in la Roche sur grane? :-) Fijn ook dat je zo goed ontvangen bent in Nederland. Ik hoop dat het snel weer beter gaat met je zus want zo op afstand meeleven is toch niet makkelijk. Goed dat ze het in jullie dorp niet laten verloederen en dat er goed gerenoveerd wordt. Maakt het allemaal veel gezelliger dan zo'n desolate bouwval die je soms ziet in dorpjes waar de jeugd is weggetrokken naar de steden. Toch benieuwd wat je allemaal gekocht hebt op de brocante markt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Soms ontmoet je iemand die je vaag kent en heb je meteen een klik. Wonderlijk en heerlijk vind ik dat. Toch ook wel benieuwd naar jouw brocante-vondsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk! Toch wel heel bijzonder om elkaar zo in Frankrijk op een brocante markt te ontmoeten...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.