Kracht

Verbaasd ben ik over de ongelooflijke kracht van een klein zaadje wat ontkiemt en gaat groeien. Is het geen prachtig gezicht, zo'n klein teer stengeltje wat  de grond omhoog duwt, niet knakt en blijft groeien.

Een dag of vier voordat wij gingen wandelen zaaide ik een paar pompoenzaadjes in plastic bekers maar dat zaaigoed moest wel vocht hebben terwijl wij weg waren. Daarom had ik een paar gaatjes onderin die bekers geprikt en ik zette ze in een schaal met een laag water voor het raam. 

 Ik vond de grond daardoor wel erg vochtig worden en pompoenzaden mogen niet te nat staan maar ik was druk met de voorbereidingen van onze wandeltocht en kon zo gauw niets anders verzinnen. Bij terugkomst kon ik altijd nog opnieuw beginnen, ik had genoeg zaden. 

Toen we afgelopen donderdag ons huis binnen liepen keek ik direct naar mijn zaaisel en ja hoor, daar kwamen ze net omhoog piepen.

 En binnen een paar dagen tijd staan ze er zo bij, je hoort ze bijna groeien.Voorlopig blijft het zaaigoed nog binnen natuurlijk, er moet nog wat blad aankomen. Er staat hier in huis nog het een en ander maar het is buiten zo verschrikkelijk koud dat ik er niet over denk om nu wat te gaan poten.

Reacties

Emie zei…
Fantastisch die kracht van de natuur. Ook bij ons is het weer erg wisselvallig en vandaag weer koud. Jouw zonnebloemzaadjes liggen nog te wachten op betere tijden.
Wonderlijke natuur. Ik heb monstransbonen gezaaid, gewoon buiten toen het zo warm was. Nu met de kou steken ze al aardig de lucht in.
Sjoerd zei…
Ik denk dan ook dat de natuur uiteindelijk de mens overleeft.
Onliemie zei…
Whow! Ik ga ook pompoenzaadjes planten als dat zo goed lukt. Ben benieuwd of mij dat gaat lukken. En dan nog een plekje vinden waar ik dat kan planten. Dat is een probleem in een bos denk je niet? :-(
Met jullie klimaat gaat dat megapompoenen geven!
Bertiebo zei…
Ik heb nog niks gezaaid, maar in de tuin is alles in volle bloei. Ook gek hoor met dit tegenstrijdige weer
Geweldig ja. Ik heb dit jaar niets gezaaid, we gaan verbouwen en ook gaat een gedeelte van de tuin op de schop. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen
Ageeth Mooij zei…
Elke keer zo wonderlijk mooi!
Marthy zei…
Leuk, die monstransbonen, ik heb ze de afgelopen jaren ook gezaaid, kreeg ze van een vriendin.
Marthy zei…
Zeker weten, Sjoerd.
Marthy zei…
Gewoon proberen, Kris, dan weet je het.
Nana zei…
De kracht en het wonder der natuur. Zalig!
Marthy zei…
Niets mooier!