Doorgaan naar hoofdcontent

Handen en voeten

Na mijn ongelukkige ontmoeting met een ezel heeft het even stilgelegen maar ik ben vandaag weer begonnen met mijn voetentraining. Ik heb de laatste jaren wat problemen met de pezen en spieren in mijn voeten en heb afgelopen winter eindelijk een podotherapeute gevonden die mij echt kon helpen. 

Ik gebruik voor mijn oefeningen onder andere deze massagebal en ook als je geen serieuze problemen met je voeten hebt is het een fijn ding om te gebruiken. Het stimuleert de doorbloeding, heerlijk bij vermoeide voeten. Ik gebruik de bal ook voor mijn handen waar de pezen ook voor steeds meer problemen zorgen. Dit is een gevolg van de reuma die ik heb en er is geen medicatie voor. Het ouder worden zal er ook wel mee te maken hebben. 

Maar goed, handen en voeten moeten nog wel een poosje leuk mee blijven doen dus vandaar deze spike bal, zoals hij ook wel wordt genoemd.

Reacties

Lot zei…
Haha dan heb ik ook meteen de hond in mijn voeten, ze is gek op die ballen. Ik gebruik ze trouwens in dewasdroger
Sjoerd zei…
Ik vrees ook dat het een speeltje voor de huisdieren en voor Jeslynn wordt....
KnutzEls zei…
Wij gebruiken op gym stressballlen van schuimrubber. Ook fijn!
In de weer zei…
Grappig, volgens mij hadden onze kinderen, toen ze in de box lagen, zo’n bal als speeltje. Zo zie je maar, voor alle leeftijden.
miekequilt zei…
Ik neem aan dat je er met je voet over rolt? Lijkt me heerlijk.
Hallo Marthy, ik wilde meteen het balletje kopen. Echter wanneer ik op Google zoek kom ik enkel op badminton-sets en andere zaken. Heb jij wat meer informatie voor mij?
Emie zei…
Ik heb een tennisbal die ik tussen rug en muur klem en waarmee ik rug-en bilspieren zelf kan masseren. Waar ballen al niet goed voor zijn.
Marthy zei…
Hier kan jet het balletje bestellen, Marion: https://www.barefootandmore.nl/massagebal-oranje-8cm.html
Marthy zei…
Met een tennisbal kan je natuurlijk ook je voeten masseren maar deze bal heeft van die fijne stekeltjes.
Marthy zei…
Ja hoor Mieke, rollen, zowel in de lengte als in de breedte.
Vlimbouter zei…
Toen onze buur-hond jonger was, speelden we altijd samen met zo'n balletje. Dat van jou zal wellicht wel steviger zijn en geen piepgeluidjes maken ;-)
Marthy zei…
Nee hoor, hij piept niet. Ik af en toe, haha.