Het is weer kersentijd en de bomen hier hangen vol met die rode snoepjes. Er zijn veel verschillende soorten kersen, ik heb er geen verstand van maar buurman Robert weet ze hier in het dorp allemaal te benoemen. Bij vrienden waren ze verleden week al rijp, die van ons beginnen nu flink te kleuren en er hangen er dit jaar heel veel.
We waren even in een groot tuincentrum vlak voor Aubenas en daar was men er al helemaal op ingespeeld. Kersontpitters, jampannen en zelfs etiketten, schappen vol.
En rijen jampotten natuurlijk. Ja, op inmaakgebied kan je in Frankrijk alles krijgen. Ik heb nog nooit een jampot hoeven te kopen want ik heb een lieve schoonzus die ze altijd voor mij spaart.
Aan dat ontpitten van de kersen heb ik een hekel, veel werk en het wordt altijd een kledderzooi. Ik denk dat ik ze dit jaar maar in de ontsapper gooi en dan van het sap een kersengelei maak, lekker voor over de yoghurt die wij dagelijks eten. Heeft iemand nog een goed idee over wat te doen met een berg kersen, laat het me gerust weten.
Reacties
Lekker ook weer kersen clafoutis maken, jammie !!!
Wij vinden ze erg lekker bij chocoladecake met een beetje creme fraiche.