Lezenswaardig

Nu ik niet zo goed uit de voeten kan ben ik heel blij met mijn e-reader. Ik lees nu extra veel en zou daardoor al snel door mijn voorraad papieren boeken heen geweest zijn. Op mijn e-reader staan er genoeg voor mijn leeshonger, daar kom ik deze tijd en de zomer wel mee door. Ik krijg er veel van vriendinnen doorgestuurd en koop ook regelmatig een boek via deze site. 

Ik ben niet heel kieskeurig, ik lees van alles. Veel Scandinavische misdaadromans zoals onder andere Henning Mankell en Jussi Adler-Olson, historische romans , oorlogsverhalen en ik haal ook mijn neus niet op voor bijvoorbeeld Maeve Binchy. Verder wat literatuur maar ik vind zeker niet alles lezenswaardig waar over in praatprogramma's op tv hoog opgegeven wordt. 

Een definitie van literatuur die ik op internet las is als volgt: Literatuur zijn teksten waarvan men vindt dat ze meer waarde hebben dan 'gewone' teksten. Het gaat dus om bijzonder knappe gedichten, verhalen, toneelstukken of andere teksten die als kunstwerken beschouwd worden. (bron: Wikikids). Maar ik bepaal graag zelf wat ik een kunstwerk vind en ik heb juweeltjes gelezen die zeker niet onder de kop literatuur vallen.


Reacties

Anoniem zei…
Welk boek is het meeste bij gebleven, in ieder geval veel leesplezier en beterschap
Groetjes Joke S
Gelukkig is er voor elk wat wils.
Groot gelijk, een boek kan boeien en binden of juist niet. En onder welke categorie het dan valt maakt niet uit. Keus genoeg, lang leve de e-raeder!
Griemmank zei…
Ach, natuurlijk...…. dat neerkijken op of ophemelen...ik haal er mijn schouders over op. Allemaal meninkjes, hoor. Ik ben ook een veelvraat, altijd al geweest. Nu ben ik bezig in 'Napoleon', van Bart van Loo. Heel interessant vind ik het omdat ik de Franse revolutie en de tijd erna altijd heel boeiend heb gevonden. Van Loo zet alles eens goed in chronologische volgorde.
Marthy zei…
Joke, als je op het menu van mijn blog klikt (drie streepjes links van de blogtitel) kan je onder labels op boeken klikken en daar zie je wat ik de laatste jaren bijzonder lezenswaardig vond.
Anoniem zei…
Oh wat een lijst en zo veel verschillende boeken ,ga lekker op mijn gemak snuffelen
Heel erg bedankt Marthy

Groetjes Joke s
Sjoerd zei…
Een goed boek vind ik een boek dat ik in ene keer uitlees...
Thrillers, al dan niet van Scandinavische schrijvers, heerlijk!
KnutzEls zei…
Een boek moet pakken en in de juiste stemming brengen. En zo'n Ereader is een uitkomst.
Onliemie zei…
Hé leuk dat label met boeken dat je hebt. Nu zie ik het pas, nu je Joke hierboven er attent op maakt. Daarmee ga ik eens aan de slag in de bib want ik heb de indruk dat we zowat gelijkaardigs graag lezen. Komt zo helemaal goed voor de zomervakantie. :-)
Ja dat is wel heel persoonlijk inderdaad. Wat de één prachtig vind kan een ander absoluut helemaal niks vinden.