Doorgaan naar hoofdcontent

Je went er aan

 Toen we een week of drie geleden terugkwamen van een mooie wandeling was er door de harde wind een boom van de helling naar beneden gekomen en die had een enorme ravage veroorzaakt, kijk hier maar even. Ook de telefoonleiding, hier nog aan houten palen, lag over tientallen meters op de weg.

Ja, en wat doet men dan hier op het platteland met al die draden over de weg. Nou, die maak je hier en daar een beetje vast, een paar rood witte lintjes voor de versiering en dat is dat. 

Het verbaasde ons echt niet toen we de 'reparatie' zagen en we zeiden dat dit nog wel even zou gaan duren. Netwerkbeheerder Orange heeft niet genoeg geld in kas om zich hier over druk te maken. Jammer, want mijn internet is direct een stuk langzamer geworden.

 Het gekke is dat je aan dit soort dingen went. Je haalt je schouders er over op en gaat verder met het dagelijkse leven.

 Buurman Rudolph was dit weekend in Le Serret. 'De grond aan de ene kant van de weg is van mij, de andere kant van Giraud', zei hij. 'Ik heb er geen problemen mee als je het hout daar weghaalt en die schapenboer denk ik ook niet dus ga je gang, Mart. ' Kijk, dat is nou weer een bijkomend voordeel.
Reacties

Gelukkig maar dat het went.
Ik was vandaag bij mijn moeder en eerst deed de afstandbediening van de garagedeur het niet, nou dan staat de auto maar even buiten, zegt ze. Vervolgens deed de S-enseo het niet, vreemd. En toen kwam de buurman, heb je hier wel stroom? Toen maar eens controleren, en het was heel gek. In een soort middenbaan door het huis daar deed alles het, en links en rechts daarvan niet :-O
Zostraks appte ze dat alles het weer 'deed'. Eind goed, al goed.
Ieder nadeel heeft zijn voordeel, dus heb je traag internet graag over om daar zo mooi te wonen, begrijpelijk toch?
Emie zei…
In ons tweede vaderland gast het precies zo. Net wat je zegt...het went.
KnutzEls zei…
Het went. Hier ook een stroef internet, soms wel soms niet. Het went....
Sjoerd zei…
Zo heeft ieder nadeel ook wat voordelen... Maar of ik dat zou willen ruilen voor trager internet, ik weet het niet.
miekequilt zei…
Wij vroegen ons al af wat daar gebeurd was. Hopelijk wordt het binnenkort gemaakt. Maar eerst moet Mart het hout maar weghalen.
Vlimbouter zei…
Ha, de Fransen blijven toch nonchalant in die dingen. Goed dat je er je schouders bij optrekt.