Leeg

Dit is het kastje waar al mijn potten met inmaak altijd staan, bijna leeg. Nog drie potten jam en een potje tomatensaus. Zo leeg is dit kastje in jaren niet geweest want normaal gesproken staat er al nieuwe inmaak in. 
Maar er valt niets in te maken, geen fruit meer en ook geen rabarber. Over een week kunnen misschien weer de eerste aardbeien plukken maar dat zullen er nog niet veel zijn. 

We moeten volgende week maar eens naar het Eyrieuxdal rijden, daar zitten veel kwekers van abrikozen en perziken. De myrtilles worden pas in augustus geoogst en dan zal ik ze verder weg moeten kopen. Hier in de buurt zal er weinig oogst zijn. 

Voorlopig toch maar een paar potjes jam in de supermarkt kopen, jaren niet meer gedaan.

Reacties

Annelies zei…
Dat is een hele lege kast, Marthy! Kun je nagaan wat zo'n hagelbui kan aanrichten! Bij jou 'in het klein' maar ook de fruittelers zullen schade hebben geleden. Ik merkte al op de bio markt vanmorgen, dat er minder fruit en groente aangeboden werd dan anders en dat de prijzen ook wat hoger lagen.

KnutzEls zei…
Triest gezicht zo'n leeg kastje. Dat doet zeer....
Emie zei…
Wat een sneu gezicht. Goed idee om naar kweker of markt te gaan om toch zelf jams te kunnen maken. Toevallig hebben wij afgelopen week ook een pot jam gekocht omdat de voorraad hier op was.
Griemmank zei…
Jee, dát zal even wennen zijn, maar misschien kun je ergens door anderen zelfgemaakte jam en zo kopen? Ik sla mijn slag altijd bij biologische streekmarktjes. In het seizoen zijn er nogal wat hier. Steevast zit er dan honing en jam in mijn tas. Pas heb ik een paar flessen met vruchtensiropen gekocht....die werden door hobby-ende Nederlanders zelf geïmporteerd uit Frankrijk. Het merk is Vedrenne. Overheerlijk!
Bertiebo zei…
Dat ziet er een beetje treurig uit. Maar nu heb je alle narigheid wel gehad hoor
Sjoerd zei…
We eten gelukkig niet veel jam. maar zonde is het zeker als je je eigen productie niet kunt eten.
‘dankzij’ verplaatsing en flinke snoei van mijn rode bessenboompje is de oogst vrij pover, tot nog toe heb ik nog geen kilo kunnen plukken
Marthy zei…
Ja, wij hoeven er gelukkig niet van te leven, Annelies , maar je zal maar fruit- of groenteteler zijn. De verzekering dekt de schade van hagelbuien niet heb ik gelezen.
Marthy zei…
Wij eten echt veel jam, Sjoerd. Kaas en jam, anders niet.
Vlimbouter zei…
Echt wel jammer, die hagelbui. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat jij er wel terug een oplossing voor vindt.
Marthy zei…
Vlak voor de hagelbui had Mart al een flinke schaal rode bessen geoogst, Inge. Die liggen in de vriezer. Maar er zat nog heel veel aan, jammer.
Marthy zei…
Ach, volgend jaar dragen die struiken wel weer, Lut.
miekequilt zei…
Wat jammer, zo weinig jam. Wij zijn net als jullie: kaas en jam op brood. Als we op vakantie zijn zoeken we altijd lekkere jam zodat we thuis lekker kunnen nagenieten.
Simo zei…
Hadden wij even geboft met de laatste pot frambozenjam!
We hebben ervan gesmuld.��
Marthy zei…
Ja, gelukkig had ik toen nog een paar potten, Simone.
Ja, dat is wel even flink balen.........