Thuishulp

Thuishulp, ik had gedacht dat ik daarmee nog wel tot mijn negentigste kon wachten maar het lot heeft anders beschikt en ik maak er nu, heel dankbaar, gebruik van. Bij het verlaten van het ziekenhuis kreeg ik een heel pak papieren meer waaronder een voorschrift voor thuishulp om mijn verband te verschonen. In Nederland wordt dit vanuit het ziekenhuis geregeld, hier niet begreep ik. Ik kreeg uitgelegd dat ik even in de gele gids moest kijken op internet en dan 'infirmière' en mijn woonplaats in moest tikken. En ja hoor, ik kreeg een hele lijst van vrouwen die dat beroep zelfstandig uitoefenen, het zijn dus wat we in Nederland ZZP'ers noemen. In grotere plaatsen vormen ze vaak met meerdere vrouwen een maatschap. 

Ik belde de dichtstbijzijnde, in St. Pierreville en kreeg een antwoord apparaat wat ik insprak. Ik verwachte geen antwoord meer terug, het was half zes toen we thuiskwamen. Maar binnen een uur kreeg ik een telefoontje en ja hoor, zij wilde mij wel behandelen en wij spraken af voor de volgende morgen, zij wist waar Le Serret lag.


En dan staat er de volgende dag zo'n jonge vrouw in je huis, gediplomeerd verpleegkundige, die opgewekt je been begint uit te pakken en wel raad weet met die doos verbandmiddelen die ik mee kreeg in de apotheek. Ze zegt ook nog even tegen me dat ik wat meer moet lopen, mijn onderbeen was wat opgezet. Morgenochtend komt ze weer en ik mag daarvoor even douchen. Eerst mijn been even omwikkelen met folie en als het dan wat nat wordt geeft dat niet want zij haalt toch het verband weg.


Wat kan je blij zijn met zulke mensen. Ze helpen je vakkundig en nemen je kleine onzekerheden weg. Hun gewicht in goud waard.

Reacties

Ineke zei…
Het wordt nu echt een spannend verhaal. Maar wat fijn dat er ook bij jullie behulpzame en deskundige mensen zijn die jou kunnen verbinden. Het moet niet gekker worden hoor.
Emie zei…
Wat goed geregeld zeg en fijn ook dat je een vraagbaak hebt, het voelt toch ook als steuntje in de rug.
miekequilt zei…
Fijn dat je hulp krijgt. Dit is een situatie waar je hulp goed kunt gebruiken. En een leuke vrouw die komt, brengt ook even wat afleiding.
Anoniem zei…
Ja zonder die hulp ben je echt ben je echt afhankelijk,maar ze zijn inderdaad goud waard en ze geven toch een stukje eigen waarde terug veel sterkte en geniet van het vertroetelen ook van je man
Groetjes Joke S
Anoniem zei…
Geniet er maar van want ze zijn inderdaad goud waard en ook weer een gevoel van eigenwaarde ,laat je lekker verwennen en sterkte groetjes Joke S
In de weer zei…
Fijn dat ze er zijn !!!
Mooi, dat je goede medische verzorging krijgt. Dan komt het vanzelf allemaal weer goed.
KnutzEls zei…
Zo iemand is zeker haar gewicht in goud waard. En blijkbaar in Frankrijk nog niet geketend aan regels, tijd en administratieve rompslomp. Fijn dat je onder controle blijft. Dat geeft toch meer gerustheid.
Bertiebo zei…
Het is natuurlijk fijn dat je hulp hebt. Vooral ook omdat je dan meteen controle hebt van een deskundig iemand
Goud zulke mensen en wat snel geregeld. Beterschap!
Gelukkig dat dat goed is geregeld.
Sjoerd zei…
Ik kan me alleen maar bij je mening aansluiten. Daarvoor heeft je echtgenoot meestal niet gestudeerd.
Wat een naar staartje van de ezelbeet, fijn dat je zo goed wordt verzorgd. En lekker douchen en daarna de wondverzorging, dan ben je weer klaar voor de dag.
Vera zei…
Marthy ik lees trouw iedere dag jouw blogs, maar reageer niet steeds.
Ik moest gisteren wel lachen om de foto van jou in de calèche!
Geweldig zo'n oplossing.
Ik wens jou een voorspoedig herstel!