Niet te evenaren

 De twee plantenbakken  op het muurtje bij het vakantiehuis doen het zo verschrikkelijk mooi dat ik ze toch even wil laten zien. Meestal neem ik voor deze bakken plantjes uit Nederland mee maar ik zag niets leuk voor ons vertrek dus ik kocht ze hier. Wel bij een goede kweker hoor want je ziet hier ook veel troep voor prijzen waar ik me een hoedje van schrik. Nou, deze zijn hun geld dubbel en dwars waard!

Ik ben vandaag ook terug geweest in het ziekenhuis. Toen de thuiszorg eergisteren hier was zag het rond de wond behoorlijk rood en ik heb me twee dagen ongerust lopen maken of de wond weer niet opnieuw ontstoken was. Ik heb vanaf jongs af aan een historie van wondontstekingen, echt een paar serieuze. 
Maar gelukkig, het was al minder rood en de twee verpleegkundigen en de dokter vonden het er goed uitzien. De  toevoer van de drain is uit mijn been gehaald en liet een akelig gat na. Mooier wordt dat bovenbeen van mij er niet op maar nou ja, ik heb toch al een vrijer en korte sportbroekjes draag ik al jaren niet meer. 

Men neemt hier echt alle tijd voor je, drie mensen waren op hun gemak met me bezig, overleggen met elkaar en behandelen je met de grootste zorg. In Nederland mogen de ziekenhuizen er dan veel gelikter uit zien dan hier, de zorg die ik hier krijg is bijna niet te evenaren. Vrijdag weer terugkomen en vanaf nu iedere dag thuiszorg.

Reacties

Emie zei…
Troostrijk, die mooie bloeiende planten. Fijn dat de arts en verpleegkundigen tevreden zijn over je herstel. Je bent er maar druk mee. De ziekenhuisverhalen lijken op onze ervaringen in Italië.
Anja zei…
Geen idee hoe de gezondheidszorg in Frankrijk is geregeld en wie wat betaalt, maar het klinkt erg prettig als er zoveel aandacht voor je is. De enige keer dat ik in Frankrijk een arts bezocht ivm fikse oorontsteking deed die beste man enorm zijn best om uit te leggen wat er aan de hand was.
Je bent toch even lekker klaar met zo'n ezelactie! Maar het kan vanaf nu alleen maar beter worden, sterkte!
KnutzEls zei…
Prima. Blij dat alles nu toch "naar wens" gaat. En ouder worden brengt butsen en deuken met zich mee. Maar die vrijer vind jou vast nog lief... ❤️🍀
Bertiebo zei…
Oh dat is fijn om te lezen
In de weer zei…
Aha, dat is een positief bericht, toi-toi-toi verder.
Sjoerd zei…
Goed verzorgt en begrepen worden is erg belangrijk in mijn ogen. Dat wordt hier wel eens vergeten en sta je na twee minuten weer buiten...
Onliemie zei…
Komt goed! En inderdaad een hele geruststelling dat je al een vrijer hebt! Had anders niks meer geworden! :-))
Lieve Marthy. Zo lang was ik hier niet meer, dat ik niet zo maar als je posts bij kan lezen. Maar ja.....je laatste verhaal.....dus ik ben terug gaan lezen. Wat kan ik me voorstellen dat je bang was zeg! Stoer mens ben je ook.
Ik wens je spoedig snel ongelofelijke beterschap! Hartelijke groet, Carin/ Madelief
Gelukkig dat het er goed uitziet. En hopen dat dat zo blijft.
Ik vind jou inderdaad wel heel stoer maar wat een nasleep. Ik hoop dat het snel weer als vanouds wordt.
Vlimbouter zei…
Fijn om te lezen dat het toch alweer beter met je gaat. Doe zo verder ;-)
Marc Dufraing zei…
De franse gezondheidszorg is inderdaad best goed. Ik ben hier eens van een steiger gevallen - ziekenwagen in - 80 km naar toulouse - van spoedafdeling naar kamer enz. - operatie en 3 d ziekenhuis. Goede verzorging en bekwame chirurgen - alles weer goed gekomen. Je kunt gerust zijn dat je in goede handen bent.
Marthy zei…
Zo, dat is ook een verhaal, Marc. Dat is goed afgelopen dan.