Hittegolf

In Nederland is het behoorlijk warm, maar het kan nog heter. Bijna heel Frankrijk wordt de hele week getroffen door hitte, met temperaturen die vanaf woensdag de 40 graden bereiken. 

Vandaag was het hier tegen de dertig graden maar zoals vaak hadden we een lekker windje, een van de voordelen als je hoog woont, op 650 meter.
Vroeg eruit en en na het ontbijt een uurtje in de tuin gewerkt. Daarna mijn wandelingetje en dan lekker een douche en op de verpleegster gewacht. Nog wat binnen klusjes en na de lunch gestrekt op deze lekker stoel met de beentjes hoog, dat ligt heerlijk. Een beetje lezen en een beetje dutten in de schaduw van een boom, dan is het allemaal prima uit te houden.

In de Franse media spreken ze van een ongekende hittegolf en herinneren ze aan de hitte van augustus 2003, toen mede als gevolg van die hitte naar schatting 15.000 mensen bezweken, vooral ouderen.
De Franse minister van Gezondheid heeft gezegd dat alles klaar staat om waar nodig hulp te bieden. In veel van departementen zijn noodvoorzieningen getroffen, zoals voor de zorg of opvang van ouderen. 
Vooral voor die ouderen maar ook een beetje voor ons zelf hoop ik dat het niet zo warm gaat worden als ze voorspellen. 

Reacties

 1. Inderdaad behoorlijk warm hier. Vandaag oppasdag en meestal strijk ik dan ook, vandaag deed ik dat ook maar dan buiten in de schaduw, dan kan de warmte nog weg. Ik moet zeggen, je kunt beter gaan fietsen en je eigen wind maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hier ook weleens onder de boom staan strijken, Toos.

   Verwijderen
 2. Wij vullen onze dag ook zo in (ongeveer hè, hier komt geen verpleegkundige) en ook hier staat nog een redelijk koel briesje. Zaak is om het huis en het hoofd koel te houden. Wat een luxe dat we zelf onze dagen kunnen indelen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Emie, als je moet werken met dit weer wordt het een ander verhaal.

   Verwijderen
 3. Wisselend weer daar in Frankrijk. Vrienden van ons kamperen bij Honfleur. Caravan en auto staat tot de onderkant onder water!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, dat wordt wel erg warm! Bepaald niet mijn favoriete temperatuur... Maar je kunt het best je dagindeling en tempo er een op aan passen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor mij hoeven de extreem hoge temperaturen ook niet, alhoewel de zonnepanelen er wel raad mee weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het was vandaan 34 graden zonder een windje en het (betaalde) werk gaat gewoon door. Ik hoop dat het vanavond snel wat afkoelt. En ik hoop voor jullie dat het met de Franse voorspellingen mee gaat vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij kunnen volledig ons gemak nemen en doen dat ook, Ageeth.

   Verwijderen
 7. Een schoonzusdag was al gecancelled vanwege de regen. Vandaag dus weg naar Zwolle. 34 graden, dus veel in de schaduw gelopen en airco winkels en terrasjes gezocht. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met schoonzussen lekker kletsen op een terras is ondanks de warmte erg gezellig, Els.

   Verwijderen
 8. Kom naar Northumberland, hier is het 13 gr.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou me om deze tijd van het jaar toch wat te fris zijn, het is tenslotte zomer.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.