Moestuinmaandag

 Het is allemaal nog wat kaal in de moestuin maar de groei zit er wel in, zowel in oude als in nieuw aangeplante groente. De venkel heeft het overleefd, ik heb er vanmorgen de geknakte bladeren afgeknipt maar er bleef nog genoeg blad over om de plant verder te laten groeien. Tegen de muur had ik wat bietjes en wortelen ingezaaid en dat is dankzij de beschutting van de muur ook heel gebleven.

De twee komkommer planten zijn opnieuw geplant, zo ook alle tomatenplanten op de drie tegen de muur na. Ik heb er wat blad af moeten trekken maar die blijven het wel doen. Het bed aardbeien op de volgende rij heeft Mart helemaal schoongemaakt en in een paar planten zitten alweer bloemen. Het zal nog wel even duren en de oogst zal wel veel minder zijn maar aardbeien eten we nog wel deze zomer.

 De kool was allemaal aan snot, dus dit zijn de nieuwe planten; bloemkool, broccoli en witte kool. Bij de bonenstokken heb ik vanmorgen deze paarse stokbonen gelegd. Die doen het altijd heel goed op onze grond (tsja, wat eigenlijk niet) en ze zijn ook nog eens erg lekker. Meestal heb ik er veel te veel maar gelukkig vinden al mijn buren ze ook heerlijk.😀 Ruim een week geleden waren dit nog piepkleine blaadjes die overgebleven waren van de rabarberplanten nadat we alle kapot geslagen bladeren er boven weggehaald hadden. Met een scheutje koemestkorreldrab zijn deze planten als gekken aan de groei gegaan. Of ik nog een keer kan oogsten weet ik niet, afwachten maar.

Het zal allemaal wat later zijn en hier en daar wat minder maar met onze moestuin komt het zeker goed, daar ben ik van overtuigd.

Reacties

Het staat er ondanks alles toch best wel weer fleurig bij. Tuurlijk komt dat weer goed!
Emie zei…
Wat leuk ook die stoel in de moestuin. Is dat een plantensteunstoel? Het ziet er allemaal opgeruimd en verzorgd uit en gelukkig herstelt de natuur zich altijd weer al is het wel vreselijk zuur dat het noodweer zo heeft huis gehouden.
KnutzEls zei…
Natuur is niet klein te krijgen. Wonderbaarlijk!
Het ziet er gelukkig toch alweer mooi uit. En die rabarber, zo he, dat gaat snel.
‘kump good’ zeggen ze hier, gelukkig is de natuur veerkrachtig. Ziet er weer keurig netjes uit!
Elizabeth zei…
Jullie geven niet snel op, dus het gaat vast en zeker goed komen!
Sjoerd zei…
Ik ga er vanuit dat alles goed komt. Met zo'n inzet kan dat toch niet mislukken.
Marthy zei…
Ik verbaas me er steeds weer over hoe veerkrachtig de natuur is, Els.
Marthy zei…
Leuk hè, die stoel. Hij stond al jaren bij het huis in Stolwijk en we namen hem in het voorjaar mee hier heen. Ik wist even niet waar ik de stoel neer moest zetten dus dan maar in de moestuin tussen de groente.
Marthy zei…
Als je erbij zou gaan zitten zie je het groeien, Jeanette.
Ageeth Mooij zei…
De zomer is nog maar net begonnen, dus dat komt vast goed. Ik heb trouwens geleerd om na de langste dag geen rabarber meer te trekken om een aantal redenen.
Marthy zei…
Ik weet het, Ageeth, van die rabarber. Daarom zal het wel niets meer worden, jammer.
Vlimbouter zei…
Alles komt weer goed! Maar, paarse bonen heb ik nog nooit gezien...
Marthy zei…
Jammer genoeg worden ze tijdens het koken weer groen maar ze zijn erg lekker.