Stolwijkse boeren

Zakken aardappelen hebben we nooit meegenomen vanuit Nederland naar ons Franse huis maar toch ging er vroeger wel het een en ander aan Nederlandse boodschappen in de auto voor we vertrokken. Dat is in de loop van de jaren steeds minder geworden, de Franse supermarkten zijn een eldorado voor iedereen en vooral voor mensen die van koken houden. Je vindt hier je weg, je weet waar je alles kan vinden en anders pas je je aan. 

Twee zaken zijn voor ons nog belangrijk om mee te nemen. Dat is ten eerste Douwe Egberts Roodmerk koffie, die vinden we gewoon het lekkerst. Ik heb hier verschillende merken geprobeerd, ook de Franse versie van D-E maar het is het toch net niet. En ten tweede, en die had ik beter op de eerste plek kunnen zetten want dit product kunnen we echt niet missen is Stolwijkse boeren belegen kaas. Wij eten alleen boerenkaas en eigengemaakte jam op brood, vleeswaren hoeven we niet. 

Die kaas halen we bij de Stolwijkse kaasboer voor dat we vertrekken, tien stukken van ruim een kilo. Het wordt ingeseald voor ons en we bewaren de kaas in een koelbox zonder koelelementen in de kelder hier onder het huis. Echt, het blijft goed tot begin oktober. In juli/augustus kijken we nog even goed hoeveel we nog in voorraad hebben en dan is een telefoontje naar Nederland genoeg om het eventuele tekort aan te laten vullen door de komende familie.

Heerlijke kaas in Frankrijk hoor maar op de boterham gaat er niets boven Stolwijkse boeren.

Reacties

  1. Koffie en kaas uit eigen land, mee eens hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zat meteen te bedenken wat ik eventueel zou missen als ik ergens anders zou wonen. En ik kwam alleen uit op kaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij gebruiken nu koffie van Grandmere. Bevalt ons goed. En wat kaas betreft: hoe meer het stinkt hoe beter!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is nu nog eens chauvinisme. Geweldig. Ik ben er van overtuigd dat die Stolwijkse kaas heerlijk is maar de Franse kazen zijn toch ook wel lekker. Zo een smeuïge Roquefort? Njomjnom. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Triest maar als de ezel een goed omheinde plek had was dit alles misschien niet gebeurd
    Sterkte met je herstel
    J.s

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Reacties
    1. Ik geloof dat er tegenwoordig pindakaas in Frankrijk te krijgen is, ga eens kijken want ik eet het niet op de boterham maar gebruik het in een Indonesisch recept. Had nu twee potten meegenomen maar als het hier te krijgen is kan die pindakaas ook van mijn lijstje.

      Verwijderen
  7. Herinner me een schildersvakantie in Italië. In het overvol geladen busje ging op het laatste moment een hele Stolwijkse boerenkaas. Die smaakte goddelijk op het vers gebakken brood in Toscane.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zweer bij de koffie van Segafredo, Intermezzo zit hier standaard in de koffiemachine. Maar verder gaat alleen een pot pindakaas mee, net zoals bij Jeanne.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mmm, ik geef jullie groot gelijk om die kaas mee te nemen. Ik heb jaren geleden in een kaaswinkel gewerkt waar ze Stolkse Boerenkaas verkochten, zo lekker! Geen ene andere kaas of kaassoort proeft zo, daar kan geen andere kaas tegen op.
    Lies

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geweldig, een kenner! Dank je wel Lies, namens de Stolwijkse boeren. Ik ken er persoonlijk verschillende die dat nog steeds doen.

      Verwijderen
  10. Bij ons gaat alleen Earl Grey thee mee. De Italianen zijn geen echte theedrinkers, hè.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh heerlijk, ik eet alleen maar kaas op brood. En dat leuke bordje van H-ema (toch?), ook echt hollands.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Grappig: ik neem dus altijd zelfgemaakte jam mee, jonge biologische kaas èn roodmerk koffie van DE :-) (plus datgene wat nog in de koelkast zit/ligt/staat)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ook wij gebruiken de koffie van Grandmere, maar wat wij wel meebrengen van België is coctailsaus en napoleonnetjes (snoepjes) en een massa broodbloem om zelf brood te bakken. In België kennen wij een grote variëteit die ik hier in Frankrijk nog niet gevonden heb. En zeg nu zelf wat is er heerlijker dan zelfgebakken brood met zelfgemaakte jam van vruchten uit de tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik hier in FR de koffie van Lavazza(de rode) - die is echt goed! Het meel (als het meegebrachte op is) haal ik bij de Gamm Vert - beter dan in de grootwarenhuizen. Alleen bij de Leclerc heb ik nog niet gekeken.

      Verwijderen
    2. Ik bak iedere dag brood in de broodmachine en gebruik daar ook het meel van de GammVert voor, prima. Jammer dat ik niet in België woon want dat zou ik ook dat goede broodmeel meenemen.

      Verwijderen
  14. Sorry voor het eerdere bericht was voor de vorige post bedoeld
    Op vakantie neem ik mee hagelslag,DE koffie roodmerk,pindakaas en honingdrop

    Groetjes j.s

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een herkenbare dingen lees ik. Leuk! Ik doe nog even mee met de lijst. Net als jij Marthy, nemen we ook altijd koffie mee maar dan alleen de Kanis en Gunnink, die we al jaaaaaaaaaren drinken. Jeugdsentiment: m'n ouders dronken die koffie al.
    En wat dacht je van nasikruiden: daar gaan ook heel wat zakjes van mee en sambal brandal. Iedere keer als we op en neer rijden is het kratje 'Nederlandse spullen' weer aardig gevuld!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Op vakantie neem ik niets eetbaars mee van thuis. Maar ik ben er dan ook hooguit een paar weken en probeer alles uit wat ik in de plaatselijke supermarkt te pakken krijg. Ik begrijp wel dat je een paar productjes mee wil nemen als je er maanden lang verblijft.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.