Rouwvervoer

 Op weg van school naar huis moest ik als kind op de kruising van de Voorstraat en het Lindenplein in Noordwijk vaak wachten op een rouwstoet die op weg was naar de begraafplaats op de Gooweg. In die tijd gebeurde dat nog vaak met rouwkoetsen en paarden. Zo sjiek als hier op de foto kwam het zelden voor maar toch kan ik me die lange zwarte rokken die de paarden droegen nog wel herinneren. 
Dit was trouwens de begrafenis van Leen Beuk in 1952, oprichter van de gelijknamige firma en deze foto is gemaakt op de Nieuwe Zeeweg. De naam 'Beuk"is voor iedere Noordwijker een begrip, een van de weinige, grote particuliere touringcarbedrijven in Nederland, tegenwoordig zelfs 'Koninklijk'.

 Samen met busbouwer van Hool heeft Koninklijke Beuk  iets nieuws bedacht: rouwvervoer per touringcar. Kijk maar even op het filmpje hieronder.

'Er is een nieuwe trend zichtbaar in de uitvaartverzorging, Het mag, zij het voorzichtig, allemaal wat hipper. Ook wordt er meer gebruik gemaakt van trendy locaties en de ceremonie mag iets frisser'. (Bron: site van Beuk)

Ik hoop nog even de tijd te hebben om te overdenken hoe ik het wil. 😉Reacties

Sjoerd zei…
Ik denk dat ik het aan mijn vrouw overlaat... Die weet wel wat ik wil. In iedere geval wordt het zeer sober en alleen voor familie.
KnutzEls zei…
Ik heb er al wel over nagedacht maar niet uitgebreid. Wil ook nog even wachten. Maar allemaal met de bus, ach waarom ook niet. Ka de familie nog een glaasje extra nuttigen :-)
miekequilt zei…
Mooi gedaan en er zal vast vraag naar zijn.
Griemmank zei…
Nog nooit zoiets gezien, maar ik vind het keurig netjes gedaan zo. Het is fijn als begrafenissen of crematies een zeer persoonlijke toets krijgen.
Emie zei…
De kist in de bus, het is even wennen. Ik ga er een over nadenken. Te zijner tijd.
Bertiebo zei…
Zo'n stoet heb ik nooit in het echt gezien. Wel mooi
Onliemie zei…
Mij mogen ze cremeren. Zo'n potteke haal je op één, twee, drie uit die bus. ;-)
Want wat een gedoe met die kist eer ze die uit die bus hebben. Is dat uit ecologische overwegingen die bus? Raar vind ik het. Die paardenkoets vind ik leuker maar ik ga er toch niks meer van weten dus ze doen maar wat . En inderdaad het mag nog even duren hoor. Ik amuseer me hier nog te pletter. :-)
Wat een onderwerp, Marthy!
Marthy zei…
Dit hoort ook bij het leven!
Ik wil begraven worden op een natuurbegraafplaats, te zijner tijd. En dat ‘te zijner tijd’ mag nog heel lang duren
Pippa's Hus zei…
Ik werk in de uitvaart dus heb er elke dag mee te maken. Ik weet in ieder geval hoe ik het NIET wil. ;-) X Esther
Marc Dufraing zei…
Ik herinner me ook nog die begrafenissen met kar en paard - de plaatselijke "kolenboer" had een zwart paard en zo'n zwarte koets ...
Marthy zei…
En ik weet aardig wat ik wel wil, Esther. Ik kom er later nog weleens op terug.