Doorgaan naar hoofdcontent

Moestuinmaandag

Ik las op verschillende blogs wat het onstuimige weer van de afgelopen week in Nederland heeft aangericht bij verschillende moestuinierders. Heel erg als je al het werk wat je met liefde in je tuin hebt gestopt door zo'n storm teniet zien gaan. In één tuin waren zelfs twee kassen volkomen vernield, dan kan je de scherven tussen je tomaten en paprikaplanten op gaan rapen. 

Ik leef mee want ik weet wat het is. Verleden jaar een verschrikkelijk hagelbui die een deel van mijn planten vernielde en in 2012, het eerste jaar dat ik een echte moestuin had aangelegd, voltrok zich dit kleine drama. Lees het maar even na, een losgebroken kudde schapen vrat het grootste deel van mijn moestuin leeg.

Ja, ik weet het, ik heb hier blijkbaar wat met losgebroken dieren😉.

Reacties

Pippa's Hus zei…
Het was me het windje wel hoor, heel jammer voor al die tuintjes. De schade is erg groot. Gisteren gewandeld er liggen overal bomen! Zo zonde. XX Esther
In de weer zei…
Ja ik zag het op t.v en hoorde het op de radio. Ellendig voor degene die het treft. Wij hebben hier niks bijzonders gehad, zelfs te weinig regen.

Haha, die galgenhumor van je, lachen !!!
KnutzEls zei…
Het weer, daar kun je niks tegen doen. Maar losgebroken schapen, jasses. Om van ezels maar te zwijgen. Maar ik hoop dat je moestuin nu wel groeit en bloeit en dat je er ook nog een beetje in kunt werken ondanks je been.
Marthy zei…
Nou, dat werken gaat nog niet echt maar met wat aanwijzingen komt Mart ook een eind, Els.
Sjoerd zei…
De natuur is helaas onvoorspelbaar. Ik heb alleen maar schade aan de siertuin...
Onliemie zei…
"Hout vasthouden" maar bij ons is het redelijk meegevallen alhoewel de dennenbomen vervaarlijk zwiepten. Gaat het al een klein beetje beter met je?
Emie zei…
Een moestuinier of wijnboer heeft altijd zorg over zijn of haar gewassen. Dat maakt het spannend en soms ook zorgelijk. Maar meestal is de voldoening groot!
Elizabeth zei…
Dit jaar voor ons geen moestuin, we zijn druk met de bouw van een schuur. En ik vind het ook wel best even...
Maar volgende jaar weer wel hoor!