Op restaurant

 De hitte hield ons afgelopen week binnenshuis en daar had ik het helemaal mee gehad, ik wilde wel eens uit dat huis. Dus terwijl Mart vanmorgen heel vroeg een stukje ging fietsen zocht ik op internet naar een leuk restaurant want behalve dat ik uitgelaten wilde worden had ik ook geen zin om te koken. 

En wat kan je dan beter doen dan 'op restaurant' gaan, zoals de Belgen zeggen. Ik vind het een leuke uitdrukking zoals ik zoveel van de Belgische taal leuk vind. Ik stelde wel eisen aan dat restaurant want ik wilde buiten in de schaduw kunnen zitten en niet zuidelijk van hier want daar is het nog warmer. Ik vond wat aan de rivier de Volane tussen Mézilhac en Antraigues, een prachtige locatie.

 Er stond een lekker windje op het terras waar we zaten en om koel te blijven dronken we een mooie rosé, natuurlijk van de Vignerons Ardéchois.

 Onder ons aan de rivieroever een grote moestuin, erg prettig als je een restaurant hebt.

Lekker gegeten, geen liflafjes maar gerechten met streekproducten, dat proef je en daar houden wij van. Dit adresje wordt bewaard, daar komen we terug. Niet alleen voor het eten maar ook voor de mooie locatie.

Reacties

miekequilt zei…
Wat heerlijk om zo samen uit te gaan. Het ziet er leuk uit.
Emie zei…
De beste manier om een zondagmiddag door te brengen, zeg ik altijd. Het ziet er aangenaam uit en je had groot gelijk om jezelf eens even te kietelen.
KnutzEls zei…
Dat lijkt me goed toeven daar.
Wat een goed gelukte keuze. Die moestuin ligt er ook prachtig (bij).
Sjoerd zei…
Oei dat is lang geleden dat ik zoiets gedronken heb. Ik heb destijds een aantalk dozen Cotes du Vivarais als ik het goed zeg mee naar huis genomen. Maar dat is een verhaal apart...
Zeer goede manier om een middag door te brengen!
Marthy zei…
Klopt, Sjoerd, dat Cotes du Vivarais. Dat verhaal hoor ik graag nog eens.
In de weer zei…
Een goed idee was dat Marthy.
Vlimbouter zei…
Ja, in Frankrijk zijn er heel veel leuke adresjes om 'op restaurant' te gaan ;-)
Marthy zei…
Ja, en ik ben altijd op zoek naar die leuke adresjes, Lut.
Onliemie zei…
Super gezellig lijkt het me daar. Ik zou er direct op restaurant gaan. En waarschijnlijk ook terugkeren. Zulke eetgelegenheden zijn bij mij favoriet.