Doorgaan naar hoofdcontent

Achter de geraniums

Sinds een paar dagen zitten we letterlijk achter de geraniums. Bloemenman Piet bracht vrijdag prachtige geraniums mee van de veiling en ik was vroeg dus ik had nog volop keus. Deze werden het, hanggeraniums, vindt dochter mooi. Roze of rode wilde ze, maar ik ging dwars leggen omdat ik deze kleur zo mooi vond met als bonus die witte vlekjes. Het kon haar goedkeuring wegdragen, haha.

 Figuurlijk gesproken zijn we niet van die achter de geranium zitters. We wandelen nog steeds veel met daartussen de dagelijkse dingen. Vanmorgen vroeg heb ik al boodschappen gedaan voor drie dagen en straks ga ik in de keuken van onze dochter een paar laden opruimen en schoonmaken. Zij en ook haar hulp komen daar vaak niet aan toe ik heb geen hekel aan dat soort karweitjes. Ik heb altijd gezworen om behalve verhuizingen nooit schoon te gaan maken bij mijn kinderen maar in dit geval snijdt het mes aan twee kanten. Floor is er blij mee en ik wil een beetje bezig blijven. 

En verder lees ik  vaak  een uurtje achter die geraniums in het zonnetje😉

Reacties

Lut en Luc zei…
als er nu één bloem is waar ik niet van hou is het wel geraniums. Ik vind de bloem wel heel mooi, maar het is de geur die ik zo verschrikkelijk vind. Anderzijds het houdt wel heel goed muggen en vliegen op afstand.
Sjoerd zei…
Maar al met al zit je toch achter de geraniums... Ik heb viooltjes in de bakken op het balkon, afgewisseld met lavendel.
KnutzEls zei…
Je zit er k(l)eurig bij. 😂🤗😎🍀
Nood breekt wet zeggen ze toch altijd. En het is nu ook fijn om iets voor Floor te kunnen doen.
Kees zei…
Ha Marthy, goede daad hoor de hulp, mooi zijn ze de Geraniums. Ik het er enkele overgehouden en zijn de winter buiten gebleven, ze bloeien weer prachtig, binnenkort zal ik ze op mijn blog vertonen.
Groet kees.
Lut en Luc zei…
Dat is een goede tip Sjoerd. Ga ik ook eens proberen. Misschien dat de lavendel de sterke geur van de geraniums een beetje neutraliseert.
Emie zei…
Ja, die geur...maar verder hou ik wel van die boersige bloemen! En het zijn ook lekkere dankbare planten die een zomer lang kleur geven.
Marthy zei…
Ik had ook een poging gedaan om ze over te houden, Kees. Ze staan nu nog in de Franse kelder en hadden nu al naar buiten gemoeten. Ben bang dat het niets meer wordt.
Marthy zei…
Eigenlijk hou ik meer van de Franse geranium, maar vooruit, een mens past zich aan.
Petra1945 zei…
Als het weer zou mogen, gaan jullie dan alsnog hals over kop naar Frankrijk?
Zolang er glas tussen geraniums en mij zit, vind ik het prima. Ik vind die dingen namelijk stinken. Maar ze zijn een lust voor onze ogen in de tuin!
Marleen zei…
Floor is je vast heel dankbaar :)
En het zijn inderdaad mooie geraniums. Geen straf om daar een tijdje achter te zitten.
miekequilt zei…
Wat een gezellige bakken. Voor mij is de geur helaas niet te harden. Dus ik geniet maar even van je foto.
Een fleurig geheel, maar ik zie jou nog niet echt achter de geraniums zitten!
Marthy zei…
Voorlopig zie ik ons niet vertrekken en zeker niet hals over kop.
Muggenbeet zei…
Er wordt vaak nogal lacherig gedaan over pelargoniums (ouderwets en zo) maar er zitten er heel mooie tussen. Ik ben fan temeer daar mijn moeder ze al heel haar leven koestert en vermeerdert.