Doorgaan naar hoofdcontent

Terug naar de kust

Na de bollenvelden en het duin liepen we verleden week het strand op. Ik herkende weer het gevoel wat ik als kind al had. Bovenop het duin komen en dan het strand en die oneindige zee voor je zien liggen, het gaf je zo'n machtig gevoel.

Het was echt schitterend weer, helder dus we konden IJmuiden met de rokende schoorstenen van Tata Steel zien liggen.



 Als familie met jonge gezinnen kwamen we 's zomers met mooi weer altijd bij elkaar op een vast punt. In de 'Zuid' bij een strandpaal waar ik het nummer van ben vergeten. Als mijn oudste zus nog geleefd had zou ik haar even gebeld hebben, die had het zo geweten.


Ik heb mijn hart weer even op kunnen halen, terug naar de kust. Dat blijft altijd trekken.

Reacties

Bertiebo zei…
Ja die kust trekt mij ook. Maar hoe hard er ook getrokken wordt, dat gaat nog wel even duren. Jij boft nu dus toch een beetje
Emie zei…
Bij ons was strandtent Fantasia in Scheveningen het verzamelpunt voor de familie. Ik heb er, net als jij, zulke heerlijke herinneringen aan!
Onliemie zei…
Zalig! Woon jij dan vlak bij het strand? De zee is voor mij steevast een vakantiegevoel. Maar daar mogen we nu al even niet meer naar toe. En mijn gevoel zegt dat het nog even zal duren voor dat weer mag. Geniet ineens ook maar een beetje voor mij. :-)
Marthy zei…
Ik woon een uur rijden van het strand maar wij moesten iets afgeven bij onze boekhouder die daar in de buurt zit en toen zijn we maar door gereden. Het was een doordeweekse dag en heel stil op het strand. Ik zie er dan geen kwaad in om zoiets te doen. De komende dagen zal ik het niet in mijn hoofd halen om er heen te gaan. Hou je goed en denk aan betere tijden!
Sjoerd zei…
Ach ik trek er ook op uit als het kan, zodra ik mensen zie ben ik weg. Je moet je ergens even lekker kunnen ontspannen in de buitenlucht.
Ageeth Mooij zei…
Wij kenden thuis geen vakanties, omdat de koeien tweemaal daags gemolken moesten worden. Zo af en toe gingen we een dagje uit, maar de zee was te ver vanuit Overijssel. Nadat het jongste zusje van mijn moeder trouwde en op Terschelling ging wonen, mocht ik daar wel eens met een vriendinnetje logeren. Een wereldreis en een kennismaking met een bijzonder eiland dat we kenden van Sil de Strandjutter. Heerlijke weidsheid en ademruimte, zee en het strand!
Als de kans zich voordoet zou ik ook naar het strand gaan Marthy, omdat het kan en mag!
KnutzEls zei…


Voor mij is strand en zee ook bijzonder. Weids, vrij en me vrij voelen.
Die foto boven aan je blog! Die ruimte, dat blauw, de meeuwen... Ik krijg er thuis een vakantiegevoel van. Heel begrijpelijk dat jullie hebben genoten. Van het moment en van nostalgie.
Lieve groet ♥
miekequilt zei…
Hé, " mijn" IJmuiden op de foto. Mijn ouders huurden in de zomervakantie vaak een strandhuisje. Dan kon mijn vader gewoon naar zijn werk bij de Hoogovens ( nu Tata Steel) en 's avonds kwam hij naar het strand. We sliepen daar ook. Heerlijk. Leuk om nu eens van een andere kant te zien. En ik ging daarvandaan ook met de bus naar school, schiet me nu ineens te binnen.
Oh, de zee .... heerlijk!
Onliemie zei…
Hier mag niemand nog met de auto tenzij voor een essentiële verplaatsing. Winkel (enkel voeding) , werk en apotheker. Dus de zee of de Ardennen zit er hier voorlopig niet meer in.
Heerlijk!!!! Groot gelijk dat je even ging.
En de Hoogovens zagen wij ook vaak vanaf het strand. Wij gingen vaak naar Wijk aan Zee vanuit Beverwijk (daar heeft man 7 jaar gewoond, bij een vriend in huis, woonruimte was een schaars iets in die tijd).
Marthy zei…
Wat moet dat geweldig zijn geweest, logeren op Terschelling. Wij gingen ook nooit op vakantie, daar was gewoon geen geld voor. Maar we konden wel, met mooi weer, hele dagen naar strand en dat was heerlijk.
Marthy zei…
Wat geweldig Mieke, een strandhuisje, slapen op strand.
Dat trekken van de zee! Ik volg je volledig. Dat zal het vikingbloed in mij zijn, denk ik!
ik heb altijd hetzelfde gevoel, zeg ook vaak ooit nog aan de kust te willen wonen maar dit zal wel nooit gebeuren haha.... Mooie foto's
Marthy zei…
Haha, nou qua uiterlijk kan jij wel voor een Viking doorgaan, Michiel.
Marthy zei…
Je ben precies je moeder, die had het er ook altijd over om eens weer in Noordwijk te gaan wonen. Ik niet hoor want ik hou niet van de zomerse drukte die een badplaats met zich meebrengt. Dan maar de rustige polder, daar kan ik ook ver weg kijken.