Doorgaan naar hoofdcontent

Als je haar maar goed zit

Afgelopen zaterdag heeft schoondochter Christianne met dit apparaat Luuk en Bas onder handen genomen en ik heb er gisteren Mart mee gefatsoeneerd. Voordat we gepensioneerd waren ging Mart altijd naar mijn kapster Lenny maar eenmaal voor langere tijd in Frankrijk ben ik het gaan doen. 

Eerst met een goedkoop ding van de Lidl wat het overigens prima deed maar de batterij raakte op en toen hebben we deze gekocht. Er zitten van die opzetstukjes op die ik gebruik want Mart hoeft niet kaal te zijn en het lukt altijd aardig. Het is niet mijn hobby, laat ik dat er bij zeggen, maar vooruit, je hebt wat over voor je man.

Maar dan mijn kapsel, daarvoor gloorde er even hoop aan de horizon. Onze kapster woont aan de andere kant van de kerk dus het zijn nu zo'n beetje buren en toen wij gisteren terug kwamen van een wandeling stonden Lenny en haar man buiten, hij was de boel aan het schilderen.

 Zij vertelde dat ze bezig was een traject te ontwikkelen om langzaam weer op te starten, haar hoop was gevestigd op de toespraak van Rutte gisteravond. Ik sta op haar lijst van vaste klanten die gebeld worden als de kapsalons weer open mogen, dus dat is goed. Maar helaas, de regering besliste anders waar ik trouwens alle begrip voor heb. Lenny ook hoor, vanmorgen om negen uur belde ze al. Ze wilde wat over bepaalde routes weten want ze gaat wandelen met een vriendin vandaag.
Groot gelijk!

Reacties

Sjoerd zei…
Dat wordt toch echt een probleem, straks durft niemand meer te gaan werken voordat ze naar de kapper zijn geweest. Allemaal van die ontplofte matrassen op de kop...
Emie zei…
Paardenstaart dan maar?
KnutzEls zei…
Ook de tv-mannen gaan er vreemd uitzien. Weggekamde lokken, sliertjes in de nek. Maar jouw man is dus weer netjes.
Marthy zei…
Dat lukt bij mij nog niet, Emie. Maar ik heb slap en dun haar, dan is kort de beste coup. Speldjes misschien?
Marthy zei…
Oh, dat had ik nog niet opgemerkt. Ga vanavond eens zitten genieten, haha.
Marthy zei…
We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, Sjoerd maar of dat nou een probleem is? Ik kan er wel om lachen.
Het kan bij mij nog geen last. Ik wacht altijd lang met naar de kapper te gaan, dus dat komt nu mooi uit. Zolang de krul er maar in blijft..........
Ageeth Mooij zei…
Ik heb ook een tondeuse met opzetstukken in gebruik voor mijn man, die het haar altijd heel kort heeft. Maar de zonen knippen is een heel ander verhaal. Ik heb vannacht gedroomd dat mijn haar gemillimeterd was en daar werd ik niet blij van.
Marleen zei…
Het haar van mijn man doe ik ook al jaren met de tondeuse, reuze makkelijk. En verder moeten we allemaal geduld hebben inderdaad.
Jolande zei…
Ik doe het haar van onze zoon al met een tondeuse zolang ik me kan herinneren.
Van de week heb ik een poging gedaan tot het knippen van Paul's haar, dat ging best goed, maar door mijn dunne vingers werd het 15 mm terwijl de hoogste stand tondeuse 12 is. Nou toen was de keuze tussen 3 mm korter en alles wel netjes gelijk of doorgaan met knippen snel gemaakt.
Zelf heb ik erg makkelijk haar dat ik meestal zo laat knippen dat ik nog net een heel klein staartje kan maken, makkelijk voor als ik aan het knutselen ben. Langer hoeft voor mij niet, maar nu laat ik het gewoon vrolijk groeien. Ik wil het wel binnenkort weer verven en dat mag Paul dan doen :-)
Marthy zei…
Oh nee, gemillimeterd, daar moet ik niet aan denken.
Marthy zei…
Ik ben altijd al jaloers geweest op jouw hoofd met dan heerlijke haar;-(
Ik heb afgelopen zondag Beer kaal geschoren. Ging niet helemaal goed maar ach ... al
doende leert men haha.
Marthy zei…
Ik maak af en toe ook nog weleens een foutje. Echt goed zal ik er nooit in worden.
Flink dat je dat doet, ik durf het niet. Dochter 'knipt' man altijd met de tondeuse.
Ik knip man al jaren met de tondeuse. Daar kan niet veel mis aan gaan gezien hij niet veel haar meer heeft ;-) Beide zoons knipte ik 2 weken geleden en het resultaat kan er best mee door. Gelukkig liet ik m'n haren net voor de lockdown super kort knippen dus ik kan nog wel een paar weken vooruit :-)
Mijn uitgroei groeit :-)
miekequilt zei…
Ik heb jeroens haar met de tondeuse gedaan. Ik schrok zo van wat er gebeurde dat ik niet verder durfde. Twee grote happen eruit. Gelukkig is hij lang en valt het niet op. Binnenkort nog eens proberen.
Marthy zei…
Haha, Mieke . Dat had ik laatst ook, twee flinke happen. Ik was zo stom om dat opzetstuk te vergeten. Groeit weer snel bij hoor.
Marthy zei…
En ik was net aan een knipbeurt toe!