Doorgaan naar hoofdcontent

Ons buiten

Prachtig weer werd er voorspeld voor dit weekend en met het oog daarop haalde Mart vrijdag al de hogedrukreiniger bij onze zoon om het terras voor onze huiskamer schoon te maken. Daar was al een paar jaar niets aan gedaan dus dat was echt hard nodig.

Zo'n ding maakt herrie en het geeft veel gespat van water maar wat knapte die houten vloer lekker op.

Gisterenmorgen ben ik begonnen met een bezoekje aan Piet, mijn plantenboer en kwam met van alles thuis, onder andere met deze beeldschone jasmijn.

 Vertelde ik laatst niet over dat bakje planten wat mee had gemoeten naar de Franse tuin. Dat is zo'n tien dagen geleden en in die tien dagen ben ik tot besef gekomen dat die planten daar voorlopig niet zullen komen en beter af zullen zijn in een bak met aarde. Dochter heeft twee van deze grote bakken staan die ik eerst schoonmaakte, daarna is er flink wat nieuwe potgrond in gegaan en toen de plantjes. Ik had geen tuinhandschoenen en heb heerlijk met mijn blote handen in de aarde zitten wroeten. 


 Aan de haken worden vier plantenbakken vastgemaakt waar Floor hanggeraniums in wil hebben maar die zijn er nu nog niet, daar moeten we nog even een week of twee op wachten.

  We zitten hier prima, het is een heerlijk inpandig balkon op het zuiden. Onder de middag hebben we buiten geluncht en om een uur of vier hebben we er met dochter een lekker glaasje wijn zitten drinken en ons werk bewonderd.

 Het geeft me een goed gevoel, weer wat groen om me heen.

Reacties

Muggenbeet zei…
Dat hebben jullie goed gedaan. Groene vingers kunnen op korte tijd mooie dingen tevoorschijn toveren. Ik duim toch dat jullie snel naar Frankrijk kunnen.....
miekequilt zei…
Wat heerlijk om buiten te kunnen zijn. Het terras knapte er van op, en jullie ook , denk ik. Het is geen Frankrijk maar toch " thuis".
Onliemie zei…
Ja Frankrijk gaat er de eerste maand(en) niet inzitten vrees ik maar je hebt het daar bij je dochter heel gezellig gemaakt. Het is bijlange na niet de Ardèche maar het moet nu maar even zo. Weet je eigenlijk hoe het met de bijna honderdjarige mevrouw van jullie dorp is? Hopelijk stelt ze het wel?
Sjoerd zei…
Ik werk ook het liefste zonder handschoenen aan. Maar dat is wel funest voor je nagels. En met planten maak je van een huis een thuis.
Ageeth Mooij zei…
Dat doet goed, de boel eigen maken. Mooi Marthy!
Ik ben stil van het beeldje, prachtig.
Jij weet hoe je iets gezellig moet maken!
Bertiebo zei…
Wat gezellig en wat kan je dan ondanks alles toch tevreden zijn hè
KnutzEls zei…
Wat genieten we nog van alles, ondanks de narigheid
Marthy zei…
Die mevrouw woont niet in ons dorp, haar dochter wel en 's zomers komt die mevrouw altijd een maand of twee naar ons dorpje. Maar ik heb wel contact en zij maakt het nog steeds goed.
Marthy zei…
Mooi gezegd, Sjoerd.
Marthy zei…
Blijven genieten, Els, dat is nodig.
Emie zei…
Tweede poging van reageren en om te zeggen dat het altijd de moeite waard blijkt om het gezellig te maken. Ziet er heerlijk en groen uit. Wij hebben ons minibalkonnetje ontdaan van mos en gaan van de week ook wat plantjes kopen. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan!
In de weer zei…
Gezellig hoor zo’n balkon en als je lekker buiten kan eten en even een glaasje drinken dan is het zo slecht nog niet. Wij zijn al heel gelukkig Marthy, wanneer de familie hier allemaal goed doorheen rolt en ook natuurlijk onze vrienden, kennissen, blogvrienden, buren en.......kortom we hopen voor iedereen het beste.
Zelfs in een appartement is het goed toeven. Heerlijk dat jullie een balkon hebben. Ik geniet van je foto's en je planten. Dus hoe fijn zal het voor jullie zijn!
Lieve groet.
Zo fijn voor jullie alledrie, dat groen om je heen. Echt genieten.
Wat een heerlijk fijn plekje hebben jullie daar!
Jeroen B 62 zei…
Ik kwam afgelopen week tot dezelfde conclusie. Onder meer naar aanleiding van jouw schitterende foto van de rambler rose Kiftsgate had ik drie ramblers besteld en wilde die in Frankrijk gaan planten. Maar nu dat er even niet inzit heb ik ze ook maar in potten gezet. Hopelijk lukt het nog om ze over vier (?) weken alsnog te planten.
Geniet van de plantjes in de loggia! Ziet er mooi en gezellig uit.

Jeroen B, 62
Marthy zei…
Die rozen zullen nu beter af zijn in potten, Jeroen. Heb jij echt de hoop dat we over 4 weken al af kunnen reizen?
Jeroen B 62 zei…
Ha Marthy,
Frankrijk is nu zijn maatregelen aan het strenger maken, maar ik houd goede hoop dat we tegen eind april wat minder beperkingen zullen ervaren. Goede info daarover is trouwens op de website Nederlanders.nl te vinden. (https://www.nederlanders.fr/profiles/blogs/attestations-de-d-placement-internationale-d-rogatoire) Maar mijn kristallen bol doet het even niet.
In ieder geval hebben we hier ook mooi weer.
Jeroen B, 62
Marthy zei…
Bedankt Jeroen, ik ga het in de gaten houden.