Doorgaan naar hoofdcontent

Thuis werken en leren

 Het meest belangrijke in deze tijd is voor ons dat kinderen en kleinkinderen gezond zijn maar dat geldt nu natuurlijk voor alle ouders. Fijn dat de kleinkinderen ook nog eens op scholen zitten waar het thuisonderwijs goed geregeld is, zij zijn er ondertussen aardig aan gewend. In Stolwijk staat de kookwekker erbij wanneer het voor Luuk en Saar tijd is om even een pauze te nemen.

Voor de ouders is het best pittig want die moeten tussen hun eigen werk door voldoende aandacht kunnen geven aan de kinderen. Je krijgt er door de Corana crisis zo maar een taak bij. Zorgen dat je kind de lesstof volgt en bijblijft want je wilt als de scholen weer beginnen natuurlijk niet dat jouw kind een achterstand heeft. Voor de één makkelijker dan voor de ander, een hele verantwoording. 

Alle respect!

In Scheveningen weet Sebas zelf precies wanneer hij pauze mag nemen. Bloedserieus zit hij hier aan zijn werk wat hij net als Luuk en Saar heel goed doet. Dit is een zeer veelzeggende foto want op de achtergrond zit Thijs te gamen voor het televisiescherm, een ietse pietsie minder serieus. Deze foto is van een week of drie geleden, ondertussen is hij het licht gaan zien en trekt hij er ook wat harder aan. Hij komt er wel, onze Thijs, daar is hij verstandig genoeg voor.

Reacties

Dit worden tijdsbeelden. Mooi om te zien, zwaar voor ouders en kinderen.
KnutzEls zei…
Ja unieke plaatjes, voor later. Misschien zelfs voor als ze zelf opa en oma zijn. Want we schrijven nu geschiedenis.
Kees zei…
Dikke pluim en waardering voor de Ouders, maar ook voor de kinderen, ook voor hun zijn het hele veranderingen.
Groet Kees.
Het valt allemaal niet mee, het is hier iedere dag strijd om ze alle twee aan het werk te krijgen. Voor zover gaat het goed maar ik hoop dat ze snel weer naar school kunnen. Grappig om te zien dat ze alle twee dezelfde lampen boven de eettafel hebben hangen :-)
Ageeth Mooij zei…
Het valt niet mee om pubers consequent te laten werken. Maar ach, wat is een jaar op een mensenleven?! Ik hoop dat heel veel kinderen juist andere zaken leren, die eigenlijk nog belangrijker zijn dan het leesniveau en andere criteria. En dan denk ik aan koken, de natuur ontdekken, je prettig voelen met jezelf en nog veel meer.
Marthy zei…
Leuk hè, die lampen, zelfgemaakt. Kesbeke potten!
Heel grappig om te zien. En wat Ageeth schrijft, is ook zo waar. Wat is een jaar op een heel leven. En ze zien nu ook eens, dat het allemaal niet vanzelf gaat thuis. Maar dat het best hard werken is voor ouders, kinderen en een baan.
Sjoerd zei…
Ik vind het voor de ouders ook een hele verantwoording. Want het is zeker niet overal goed geregeld. Zeker niet op het gebied van apparatuur.
Marthy zei…
Onze dochter waar wij nu 'inwonend' zijn spreekt telefonisch collega's uit het hele land en er zijn nog steeds scholen waar het slecht is geregeld.
In de weer zei…
Hier is het gelukkig ook goed geregeld en ik moet zeggen dat ze best veel te doen hebben. Maar ze doen het gelukkig goed, maar Bo en Floris zitten nu in groep 8 en die hadden zo’n zin in de musical en het eindgala, maar ja dat zal het niet gaan worden denk ik. Toch zijn ze wel bezig schijnbaar om het op een andere manier te doen, er wordt aan gewerkt.
Marthy zei…
Ja, dat is sneu Toos, dat de musicals overal in het land niet doorgaan.De kinderen moeten al zoveel missen. Ik hoop dat er iets op gevonden wordt.
Marthy zei…
Ja, pubers en schoolwerk in deze tijd zal veel ouders hoofdbrekens bezorgen.
Bertiebo zei…
Het gaat me aan mijn juffenhart, heel erg. Ik maak me geen moment zorgen over de kennis of het gebrek aan kennis van de kinderen. Ze leren andere dingen. Maar zo'n zinnetje dat de musical niet doorgaat. Echt verschrikkelijk. En ik begrijp ook heel goed hoe moeilijk het voor sommige ouders, vooral voor die ouders die nog moeten werken ook, is. Of mijn vierjarige kleinzoon die tegen zijn juf zegt dat hij haar mist...Zelfs terwijl ik het opschrijf springen de tranen in mijn ogen. Toch ziet het er goed uit hoor, bij jouw spul!!!
miekequilt zei…
Het valt niet mee, hoor ik ook van onze kinderen. Je eigen werk doen, en juf zijn, het is toch heel wat. Hoe het na dit schooljaar gaat zullen we wel merken.
Ik gebruik de glazen potten om knopen in te bewaren. Met een geborduurd deksel zijn ze enig. Ik heb niet die grote potten, die heb ik nog nooit in de winkel gezien.
Emie zei…
Het verschil in werkhouding is ook bij onze vier kleinkinderen merkbaar. De jongsten twee werken serieus en zijn helemaal gewend aan het nieuwe ritme. De oudste twee, een echte en één bijna puber 'chillen' liever. De bijna puber is ook schoolverlater, voor haar is het wel heel erg zuur om niet met haar klasgenoten samen naar de laatste schooldag toe te kunnen groeien.
Marthy zei…
Saar heeft er het meeste moeite mee, ze vraagt regelmatig wanneer ze weer naar school mag. Ze mist de juf, haar klasgenootjes. Het is een sociaal diertje, onze Saar.
Marthy zei…
Eigenlijk vind ik het gemis van de sociale contacten voor de kinderen het ergst, Emie.
Hangen in Stolwijk en Scheveningen nou dezelfde lampen boven de eettafel?
Het is een ware uitdaging om als ouders je tijd te verdelen tussen je kinderen en je thuiswerk. En het huishouden draaiende houden. Beslist geen sinnekure.
Die chiller op de achtergrond terwijl Sebastiaan zo geconcentreerd bezig is...geweldig!
Als ik er aan denk wat voor studie bollen onze jongens waren (niet dus) en wat het voor moeite kostte om ze aan hun huiswerk te laten werken, ben ik zó blij dat ik geen schoolgaande kinderen thuis heb. Wel een puberende hond, en dat is ook een dingetje 😀
Het is ook echt niet eenvoudig. De éné dag gaat het beter als de andere. Het levert af en toe wel wat frustraties op. Je kunt je er tot op zekere hoogte mee bemoeien. Vooral als ze wat ouder zijn moet je ze toch voor een groot gedeelte hun gang laten gaan. Gelukkig is de oudste (bijna 17) erg zelfstandig en behoorlijk serieus. Met dochter van bijna 14 is het allemaal wat lastiger. Ik vind dat ze wel wat meer kan "studeren" maar ze vind zelf van niet en de cijfers zijn redelijk. Dus daar moet ik dan maar op vertrouwen. Met jongste van 10 heb ik bijna alle dagen wel discussie . Het huiswerk thuis maken vond hij de eerste weken nog wel leuk maar hij is er wel klaar mee. Het is een sociaal dier en mist z'n klasgenoten, z'n juf en basketbalvrienden. En nu moeten we in ieder geval nog 4 weken.......
Maar dat komt ook allemaal wel goed. Ik vind dat ze goed omgaan met deze buitengewone situatie, we kunnen er goed over praten en ze zitten goed in hun vel en dat is toch wel het allerbelangrijkste. We doen veel andere dingen zoals koken, bakken, spelletjes in de tuin en ze helpen man af en toe met het klussen dus wat betreft school zal het ook allemaal wel goed komen :-) XxX
Marthy zei…
Ja, dat zijn dezelfde lampen, eigen maaksel van augurkenpotten. Ja, Mirjam, je bent zestien en dan sluiten opeens de scholen.......!
Marthy zei…
Ook ik heb al gedacht dat ik blij ben dat ik dit niet meegemaakt heb met drie pubers in huis.
Marthy zei…
Ik merk ook bij onze kinderen dat er veel aandacht is voor andere zaken. Het gaat allemaal niet vlekkeloos maar ze slaan zich er wel door heen. En net wat je zegt, ze zijn gezond en zitten lekker in hun vel, ze komen er wel.
Onliemie zei…
Het was mij ook opgevallen. Super leuke lampen.