Doorgaan naar hoofdcontent

Hoog in een boom

Terwijl ik een rondje Bovenkerkse buurt liep zag ik aan de andere kant van de vaart een mevrouw stil staan bij een knotwilg en in de kroon kijken. Ze riep naar mij en ik stond stil, ze vertelde me dat er daar hoog in die boom een eend zat te broeden, zo mooi.

Ik lette goed op bij welke boerderij die knotwilg ongeveer stond en toen ik aan de andere kant van het water terugliep nam ik ook een kijkje. Ik moest wel op mijn tenen gaan staan om het een beetje te kunnen zien maar verdraaid, daar zat een eend op haar nest. Ze bleef  rustig zitten en keek me bedaard aan. Het viel niet mee om een foto te maken, ze zat net iets te hoog maar dit is het beste wat ik er van kon maken.



Een paar dagen later liep ik er weer en ze zat nu omgedraaid met haar kontje naar mij toe. Aan de andere kant kon ik niet komen om een foto te maken, over water lopen kan ik niet

Nieuwsgierig ging ik een paar dagen later kijken of ze er nog steeds zat, ik was met dochter Floor en wilde het haar laten zien. Het nest was leeg, wat restte was een paar veertjes. Zou het allemaal goed zijn gegaan, vroeg ik me af en hoe heeft ze dat gedaan met haar jongen? Naar beneden geduwd, zo het water in? 
Ik zal het nooit weten.

Reacties

Ach ja, de wonderen der natuur.
KnutzEls zei…
Ik geloof dat de jongen inderdaad hup hup naar beneden worden geduwd. Heb wel eens in een natuurfilm gezien. Spectaculair... Kan ik zwemmen, mamma? Dat merk je vanzelf als je in het water bent.....!
Sjoerd zei…
Wat grappig, dat heb ik ook nog nooit gezien
Bertiebo zei…
Oe jammer, dat er geen vervolg is. Ik dacht eerst dat het een veilige plek was. Maar misschien toch wel niet.
Ooit ben ik me eens de pokken geschrokken van een eend die opvloog uit een wilgenboom. Geweldige foto's! Alleen zo jammer dat we de afloop niet weten...
Lieve groet ♥
anja zei…
Ja hoor Bertiebo, dat is een hele veilige en ook heel gebruikelijke plek voor eenden om te nestelen. In de vele jaren dat ik in de polder woonde en zelf ook knotwilgen langs de sloot had staan, heb ik het heel vaak van dichtbij gezien: de jongen laten zich vallen uit het nest, en rollen dan vanaf de slootkant zo het water in. Ging altijd goed bij de landing!
Marthy zei…
Leuk Anja. Ik zag het voor het eerst. Had graag die eentjes de sloot in zien vallen.,
Bill zei…
How nice that you got a partial photo of her and with the sun highlighting her face. I never knew that ducks went up that high.
Lida zei…
In het verpleeghuis waar ik werk hebben wij een grote binnentuin met een ieniemienie vijvertje waar ieder jaar een eend broedt. Ik zag haar vorige week alweer met 13 pulletjes lopen. Vreselijk vind ik dat ze bijna allemaal worden opgegeten door eksters. Het is de natuur zullen we maar denken. Maar toch....
miekequilt zei…
Wat een slimme eend. Hopelijk is alles goed afgelopen.
Marthy zei…
Pulletjes noem jij ze, wat een leuk woord, nog nooit gehoord.