Overstekend duin

Als je dan toch al in het bollenland bent ergens tussen Noordwijk en Noordwijkerhout zoals wij afgelopen woensdag dan is duin en strand dichtbij. We konden de auto kwijt langs de kant van de weg vlakbij een pad door de duinen richting strand en kwamen al snel dit bord tegen wat ik erg grappig vond. Van wandelend duin had ik wel eens gehoord, maar overstekend duin? Grappig.

Er was nog niet veel kleur te bekennen in het duingebied. Aan de naaldbomen verandert niet veel en de loofbomen en struiken hadden nog te weinig blad. Maar moois is het, ik hou van die grijstinten in de duinen.

Ik kan me niet herinneren dat ik deze palen eerder heb gezien, ze waren heel oud. Ik vermoed dat GW  Gemeente Werken van  Amsterdam betekent, we zitten hier tenslotte vlakbij de Amsterdamse Waterleidingduinen. Neem even een kijkje op deze blog, dan begrijp je waarom veel mensen waaronder ik dit gebied zo mooi vinden.

We liepen hier ter hoogte van Radio Nora, een radio ontvangststation in de duinen, het is nog steeds in gebruik, hier lees je er meer over. We liepen hier als kind wel heen met mijn vader, dat was een heel eind. Hij vertelde dan vaak over wat hier allemaal gebeurd was tijdens de oorlog. Spannend vonden wij dat, die verhalen.

Bijna bij zee, die foto's bewaar ik voor later. Het zand was erg rul, een flinke klim.

Reacties

 1. Die paaltjes in dat waterwingebied staan daar inderdaad niet van gisteren. Ik zie geen mensen op de foto's, lekker rustig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi en dat bord overstekend duin, dat is grappig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het toch ontzettend fijn dat wij onze huizen nog uit kunnen! Stille plekken zijn tóch nog te vinden, zo blijkt maar weer. Al zal het dit weekend niet kunnen. Toch maar thuis op het balkon of de heel vroege of late uurtjes voor een wandeling of een ommetje. Ik geniet altijd van strand-en duinfoto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij gingen vroeger naar "de dennen", maar volgens mij zijn er niet zoveel dennenbomen meer over daar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel dennen aan der kust zijn verdwenen door de dennnenscheerder (https://nl.wikipedia.org/wiki/Dennenscheerder). Mijn vader die veel van de natuur wist vertelde er al over toen ik kind was. Wij gingen vaak vanuit het Vinkenveld naar boven het duin in en toen ik heel jong was stond het daar vol met dennen. Al opgroeiend wees mijn vader er ons op dat er steeds meer dennenbos verdween en nu staat er niets meer, ik ben er laatst nog geweest.

   Verwijderen
 5. Duingebied is heerlijk om te vertoeven, zeker als het zo rustig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, wat is het daar mooi. Wat mis ik het strand en de duinen. Als alles ooit weer normaal is, is onze eerste rit ( na het knuffelen van de klein/schoon ) kinderen een ritje naar het strand.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ik mij ook nog zo goed herinner is het bramen plukken. Emmers vol met bramen plukten wij. Daar maakte mijn moeder dan bramensaus van voor over de zelfgemaakte griesmeelpudding. Oh heerlijk!....als ik daar nog aan denk! Dat je dan onder de schrammen kwam te zitten hadden wij er wel voor over.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. What a gorgeous place to walk alog and explore.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke plek om te wandelen. Zeker met het zonnetje erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De awd beginnen voorbij de langevelderslag.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.