Doorgaan naar hoofdcontent

Op een zonnige zondagmorgen

 Het mooie weer lonkte, wij gingen op weg voor een stevige wandeling en vertrokken al vroeg. Het dorp uit waarna de provinciale weg overstaken en meteen tussen de boerderijen liepen. Er staan hele mooie tussen, niet allemaal meer in bedrijf maar wel het bewonderen waard.

 Van Benedenkerk met een dubbele buurt ( een sloot met aan iedere kant een weg) liepen we Benedenheul in die een enkele buurt heeft.

 Bij deze boerderij is nog een boenhok te zien. Hier werden de melkbussen geschrobd boven de sloot. Niet meer in gebruik maar wel mooi bewaard gebleven.

 Een kapitale boerderij, heel goed onderhouden. Fijn dat er mensen zijn die genoeg geld om zoiets in stand te houden.


 Deze brug is in de winter van 1963 gebouwd. De boer nam zijn kans waar want dat was die strenge winter dus men kon het  bouwen van de brug vanaf het ijs doen.

Bijna aan het eind van Benedenheul namen we de Elserkade kade naar rechts, dwars door de weilanden. Deze kade bracht ons in Achterbroek maar dat komt later aan de beurt.

Reacties

miekequilt zei…
Voor jullie het ideale wandelweer. Voor mij genieten van de mooie foto's.
Emie zei…
Heerlijk jaargetijde om te wandelen, alle zintuigen worden geprikkeld. Leuk die brug uit 1963 je ziet bijna Reinier Paping voor je!
Prachtig, die mooi onderhouden boerderijen
Ineke zei…
Prachtige wandeling Marthy. We zouden elkaar bijna tegengekomen zijn.
Ik heb een stuk van het Floris V pad gelopen.
Genoten van de rust, weilanden vol koeien, het geluid van o.a. de Grutto.
Genieten in het kwadraat!
Marthy zei…
Het was genieten, Ien en wat ging die grutto tekeer hè.
Lut en Luc zei…
Leuk dat we mochten meegenieten. Daarnet voor het eerst sinds meer dan drie weken even de deur uit. Vlug met de fiets naar de postbus, twee straten verder. Ik zag tot mijn grote teleurstelling, dat het parkje in ons dorp, (een klein gezellig ding) met linten was afgesloten. Hier is dus geen enkele mogelijkheid meer om tussen het groen te gaan wandelen.
Elizabeth zei…
Mooi! Even mee genieten... zo'n bekend buurtje voor mij. Mijn vriendin woonde vroeger aan de Benedenheulseweg en wat heb ik daar veel gespeeld!
Sjoerd zei…
Dat boenhok springt er echt uit. Dat zie je hier nergens.
Marleen zei…
Wat een prachtige omgeving. Echte Hollandse plaatjes.
Marthy zei…
Dat zal niet meevallen Lut, zo'n lange tijd niet in het groen kunnen wandelen. Sterkte voor jullie!
Marthy zei…
De buurtschappen van Stolwijk zijn nog steeds mooi, Elizabeth. Iedere keer weer geniet ik er van.
Marthy zei…
Veel melkveehoudende boeren, Sjoerd en veel sloten, te veel klagen de boeren wel eens.
Griemmank zei…
Allemaal herkenbaar. Zo vaak in het voorjaar hier gewandeld. Dat bruggetje 1963 herken ik wel, maar het verhaal erachter kende ik niet.
Bertiebo zei…
Mooi Nederland
De bovenste foto herkende ik metéén. En die daaronder, en die daaronder... Heerlijk leven in een land met Hollandse luchten en prachtige boerderijen. Ik wandelde even met je mee ♥