Doorgaan naar hoofdcontent

Beeldbank Boerderijen

Rond 1 april wil de Stichting Boerderij en Erf van de Alblasserwaard, Krimpenerwaard en Vijfhereenlanden de foto's van de boerderijen die ze in hun bestand hebben, zo’n 2251 naar de provincie en het PBCF (het Prins Bernhard Cultuur Fonds) sturen. Zowel de Provincie als de PBCF hebben een toezegging gedaan een bijdrage beschikbaar te stellen voor het digitaliseringsproject.

Ik ben dus hard bezig om mijn laatste boerderijen in beeld te brengen. Het weer moet dan wel mee zitten want aan regen en mist heb ik niet veel en dat hebben we wekenlang gehad. Het liefst heb ik wat bewolkt weer zodat de zon af en toe achter een wolk verdwijnt. En met bomen, zoals hier, of een heg  vlak voor de boerderij ben ik ook niet gelukkig. Vanuit verschillende standpunten probeer ik er dan nog wat van te maken. Ook vraag ik of men auto's die te veel in beeld komen weg wil halen. Gelukkig is er veel begrip en het scheelt dat de meeste mensen mijn naam herkennen als zijnde die van de oude fietsenmaker.

Het huis met de bomen ervoor hierboven had wel weer een prachtige gevelsteen van een eerstesteenlegging die ik dan ook fotografeer. Zulke bijzonderheden zijn een welkome aanvulling.

De laatste weken heb ik veel boerderijen in 't Beijersche, een buurtschap wat ligt tussen Stolwijk en Gouda, op de foto gezet. Opvallend veel Engelenramen daar. Deze boerderij heeft ook nog  eens mooie glas in lood bovenramen in de voorpui.

'Ouders Vrucht', dat is toch typisch Nederlands om een boerderij zo te noemen. Ik vind het in ieder geval prachtig.

Reacties

Dat wordt nog hard doorwerken, Marthy. Maar volgens mij heb je al heel wat foto's gemaakt.
Mooie naam heeft die laatste boerderij gekregen. Ik hoop dat die boerderij maar heel veel keren van ouders naar kinderen en dan weer naar hun kinderen enz. over zal gaan. Dan kunnen ze die naam in ere houden.
KnutzEls zei…
Het vaak echte pareltjes. Fijn dat alles gedocumenteerd wordt.
Mooie klus heb je daar toch mee.
willy zei…
wat een leuke naam heeft die boerderij Marthy

fijne avond
miekequilt zei…
Kent niemand jou nou als Marthy, de leuke en enthousiaste fotograaf? Jammer, maar zo gaat dat hè. Het is toch maar handig dat je Marts naam kan gebruiken. Men is daar vast heel tevreden met je, wat een mooie foto's maak je toch steeds.
Petra1945 zei…
En zie je die porseleinen doppen op de voorgevel?
Lies zei…
Toch fijn werk, ook al is 't soms moeilijk/lastig.
Lie(f)s.
Janny zei…
Mooi werk. Ik denk dat het weer de komende dagen wel goed is om mooie foto's te maken.
Marthy zei…
Mooi hè. Overal nog in die buurtschappen.
Sjoerd zei…
Wat leuk die laatste boerderij. Daar hangen de porseleinen stroomaansluitingen nog aan de muur.
Emie zei…
Wat een prachtig metselwerk hebben deze boerderijen! Gaaf project hoor, goed dat al dit moois op deze manier gedocumenteerd is.
Bertiebo zei…
Oudersvrucht... geweldig!
Marlou zei…
ha Marthy,

ik vind de foto's en de boerderijen geweldig!
Wat een leuke hobby!

Prettig weekend, Marlou
Margriet zei…
Mooi dat je dat allemaal doet! Voor ons ook leuk om via je blogs te zien. Wat een naam Oudersvrucht.........