Doorgaan naar hoofdcontent

De grote schoonmaak

Tijdens een rondje Bovenkerk kwam ik dit tafereeltje tegen, beddengoed buiten uitgestald. Deze boerin heeft duidelijk het voorjaar in het hoofd en is aan de grote schoonmaak begonnen. En die begint meestal in de slaapkamer. Dus dekens en kussens naar buiten in het zonnetje om te luchten terwijl er binnen geraagd en gesopt wordt. Vanmiddag moet de boer even helpen met de dekens uitkloppen.

Naast de boerderij hingen de gewassen lakens aan de lijn samen met de schone hemden en onderbroeken van de boer. Die lakens gaan vanmiddag weer op het bed en vanavond stapt een tevreden boerin in dat schone bed in haar fris ruikende slaapkamer naast de boer in zijn verschoning.

Mochten jullie ook dit soort lentekriebels krijgen, leef je vooral uit!

Reacties

Emie zei…
Wat een heerlijk ouderwets beeld met wollen dekens en witte onderbroeken! Ik hou van dit soort taferelen waar de fantasie maar weinig nodig heeft.
In de weer zei…
Je kunt je maar ergens mee bezig houden op zo’n mooie stralende zonnige dag. Ieder kiest zijn eigen ding 😉
miekequilt zei…
Mooi: wollen dekens. Ik houd er wel van. Wat zal het daar heerlijk fris zijn vanavond.
KnutzEls zei…
Wat zullen die lekker slapen
Bertiebo zei…
De grote schoonmaak... ik weet het nog
Lies zei…
Hier geen 'grote kuis', 'k probeer wel op regelmatige basis een en ander te onderhouden...
Lie(f)s.
Heerlijke tafereeltjes, hou ik van :-) en beter vandaag gewassen en opgehangen dan gisteren ……
Janny zei…
Ik vond het als kind altijd zo ongezellig die grote schoonmaak, zelf begin ik er niet aan... Vroeger was het ook harder nodig met die kolenkachels.
Zo'n ouderwets grondige schoonmaak, leuk om te zien.
Anoniem zei…
Die stoel onder het kussen, zulke stoelen hadden we vroeger in ons vakantiehuisje, ik voel nog hoe die zaten. En dekens... huh wat prikte en kriebelde dat, geef mij maar een dekbed!
Lies
Sjoerd zei…
Haha, ik moet er niet aan denken...
Judy zei…
O jee, wat een herinneringen brengt dat boven. Ja, dekens uitkloppen.
Edward McDunn zei…
Eigenlijk nostalgisch, in vind het geweldig om te zien hoor!
Margriet zei…
Het is een mooi plaatje maar ik begin er niet aan! Mijn schoonmoeder deed het vroeger ook, kamer voor kamer en werkelijk alles ging door haar handen....Mijn eigen moeder deed het niet, misschien door tijdgebrek, we hadden een winkel aan huis.
Liesbethblogt zei…
Heerijke foto's, ik gebruik een oktopoes (Pressa van Ikea) voor mijn ondergoed nooit dat ik die dingen van mij zo op ga hangen! Nog even en ook hier gaan de dekens naar buiten, alleen ik was ze en ruim ze dan op voor de herfst.
Elizabeth zei…
Och heden ja, de voorjaarsschoonmaak... Daar deden we thuis ooit ook aan. Ik was er geen fan van.
Maar nu kijk ik er toch anders tegenaan. Het is best eens goed om zo alle kamers/vertrekken door te gaan. Maar die was zo aan de lijn; het blijft een mooi en landelijk gezicht..