De Krimpenerwaard is prachtig

Met dit mooie weer maken we regelmatig een fietstochtje, de lengte hangt af van hoe mijn lijf voelt. Afgelopen week zagen we een paar konijntjes van het zonnetje genieten, ze lagen onbeweeglijk in het gras. Ik moest een behoorlijk afstand overbruggen maar kreeg er toch eentje aardig in beeld. Er werd wel in de gaten gehouden of ik toch niet over die sloot ging springen.

Bij Schoonhoven aan de veerstoep even koffie gedronken op een terras en toen over de Lekdijk richting Lekkerkerk waar we deze verlaten boerderij tegenkwamen. Het is te hopen dat er heel snel iemand komt die er wel wat in ziet. Een voordeel van de woningnood is dat nu zelfs dit soort panden verkocht worden. Een handige Harry met een stel dito vrienden kan hiet echt nog wel wat moois van maken.

Een stukje verder langs de dijk troffen we dit beeldschone pand aan met een mooi onderhouden tuin er naast. Zo kan het ook.

De voorkant van het pand met twee statige bomen er voor. Een plaatje.

En dan, bijna vlak er naast dit oude boerderijtje. Als je naar de staat van de muren en het dak kijkt is hier niet veel eer meer aan te behalen. Maar het is zeker fotogeniek.

En dat is en blijft een grutto ook, fotogeniek. Iedere fotograaf probeert rond deze tijd een grutto scherp in beeld te krijgen en dat is me bij deze aardig gelukt.

Hier nog eentje op één poot, een bekende pose van deze vogel.

Ook dit keer kwam ik dankzij mijn voortreffelijke gids op fietspaden waar ik nog nooit geweest was. Maar het maakt eigenlijk niet uit waar je je rondom Stolwijk bevindt, de Krimpenerwaard is prachtig. Op dit punt was er geen mens te bekennen, een hele wereld van stilte om ons heen waarin alleen de weidevogels hun lied zongen.

Reacties

Het is op veel plekken prachtig in Nederland, je moet het gewoon willen zien. En wat een mooie huizen laat je zien, zelfs de verlatene.
KnutzEls zei…
Van genieten krijg je nooit genoeg.
miekequilt zei…
Wat is Nederland toch mooi. En dat jij bij jullie " om de hoek" zoveel mooie plaatjes schiet is zo leuk. Voor jóú, maar zeker ook voor óns.
Sjoerd zei…
Ik vind die oude bouwvallen nog het mooiste, maar meestal is afbreken en opnieuw bouwen nog het goedkoopste...
Bertiebo zei…
Leve de grutto!
willy zei…
een mooie reeks Marthy

de foto's van de grutto hebben mijn voorkeur

prettige avond
Janny zei…
Jammer van die vervallen boerderijen, maar ze zijn wel fotogeniek. En de foto's van de grutto zijn ook prachtig.
Judy zei…
Wat zou het mooi zijn als die vervallen boerderijtjes in ere hersteld konden worden. Ze zijn prachtig.
In de weer zei…
Weer een mooie serie Marthy.
Elizabeth zei…
Dit is nostalgie... ik houd van dit soort boerderijtjes.
Edward McDunn zei…
De grutto staat er inderdaad fraai op, knap gedaan hoor.
Dat oude boerderijtje vervallen boerderijtje, is echt geweldig!
Griemmank zei…
Nou en of de Krimpenerwaard mooi is, vooral in het voorjaar. Ik bewaar er de beste herinneringen aan.
Margriet zei…
Prachtig Marthy, dat vervallen boerderijtje inderdaad heel fotogeniek! Bij de laatste foto zou ik zo wel in het gras willen gaan zitten om te genieten!