Doorgaan naar hoofdcontent

Het Leidse Singelpark III

Via de Leidse Hortus lopen we we op deze mooie route naar de prachtige gebouwen van de Sterrenwacht Leiden. Het is opgericht in 1633 als observatorium bij de Leidse universiteit en het is het oudste nog bestaande universiteitsobservatorium ter wereld. Zo'n oud gebouw maar met die bollen heeft het toch iests futuristisch.

Tweemaal een gans aan de waterkant.


Deze mooie en grote bank staat daar ter ere van een bekende Leidse inwoonster.

Leuk dat ze aan haar gedacht hebben.

Dat moet hier 's zomers heerlijk zijn. Er is zelfs aan hangmatten gedacht.


De weg aan de buitenzijde van de singels is ook onderdeel van het Singelpark. Om de straten verder te vergroenen worden bewoners geholpen met het aanleggen van geveltuinen.

Bij ieder deel van het park staan deze informatieborden zodat je precies weet waar je bent. Je kan verschillende routes lopen, telkens met een ander thema. Kijk hier even voor meer informatie, klik daar op de kaart. Ik ga de route zeker nog eens lopen, heb nog lang niet alles goed gezien en een volgende keer zou ik de route graag eens combineren met een bezoek aan het museum Volkenkunde. 
 Een aanrader voor mensen van alle leeftijden.

Reacties

Marietje zei…
Dat was weer een superleuke route Marthy. Over die singels heb ik toch heel wat gefietst. Zo van de ene kant van Leiden naar de andere kant om naar school te gaan. Of de kroeg;) De Lakenhal vond ik ook altijd een leuk museum. En een bezoek aan Volkenkunde als er weer voorstelling over Egypte was. De herinneringen komen weer naar boven. Heel leuk.
Emie zei…
Wat zijn we toch ook een goed georganiseerd land waar dit soort routes worden uitgedacht en van informatieborden worden voorzien.
Ik hou me aanbevolen!
In de weer zei…
Een mooie royale bank.
Judy zei…
Ik geniet weer van je foto's!
Bertiebo zei…
Wat een superleuke wandeling. Ha, de zangeres zonder naam en dan de bank zonder naam. Erg leuk. Ook de twee foto's van ganzen!
Edward McDunn zei…
Mooie en leuke foto's hoor, De gebouwen van de sterrenwacht, heb ik nooit eerder gezien.
Sjoerd zei…
Misschien doe ik andere steden tekort, maar ik vind Leiden de mooiste stad van Nederland om te bezoeken.