Doorgaan naar hoofdcontent

Elk nadeel heb.....

Het voordeel van die plastic brievenbussen, hoe lelijk ik ze ook vind staan tegen die mooie oude muur van onze garage, is dat de pakketbezorgersvan de Franse Post tegenwoordig een sleutel hebben van van die bussen en daar stoppen ze de kleinere pakketten in. Ik krijg dan een mailtje van die pakketdienst dat het pakket bezorgd is, loop de trap op  naar boven en kan mijn pakket uit de bus halen. Dus al je zeker weet dat het wel in de bus past hoef je niet thuis te blijven.

Maar als het een groter pakket is en we moeten echt weg hang ik tegenwoordig gewoon een briefje boven aan de ijzeren trap dat het pakket beneden aan de trap neergezet mag worden en dan komt het ook wel in orde. Ik let erop dat als het mogelijk is de bezorging via La Poste gebeurd. Onze factrice Natacha en haar collega zijn schatten, zo servicegericht. Dat was een paar jaar geleden wel anders, Dan werd ik gebeld door zo'n pakketbezorger dat hij ons adres echt niet kon vinden en het weer mee terug naar het sorteercentrum ging. Terwijl ik zeker wist dat iedere wagen al uitgerust was met navigatieapparatuur. Maar die tijden zijn gelukkig veranderd.

De klimop tegen de lelijke betonmuur begint gelukkig al weer te groeien met roodbruin blad wat straks naar groen verkleurd. Over een paar weken zie je niets meer van dat beton en blijft het de hele zomer een groene wand.

Reacties

Bertiebo zei…
Ik vind die bussen op de muur wel meevallen.
Sjoerd zei…
Die bussen passen daar wel naar mijn idee. Wel slim dat ze een sleutel hebben om pakketjes daar in te zetten.
Judy zei…
Wel een handig systeem voor kleine pakjes. En als je de bezorgster kent is dat ook een voordeel. Prachtig blad!
We hebben soms het idee dat de koerier het wat teveel moeite vindt om het adres echt goed op te zoeken. Ze hebben natuurlijk ook altijd haast en dan is het soms makkelijker om het pakket maar weer mee te nemen. Maar tegenwoordig bellen ze ons nu meestal, als ze moeite hebben met het vinden van ons adres.
In de weer zei…
Inderdaad handig.
Mooi blad !
miekequilt zei…
Handig systeem. Hebben sommige bussen twee ( huis) nummers?
Marthy zei…
Wij hebben twee huizen, Mieke, dus twee huisnummers. En verschillende buren doen samen met één bus. Franse logica!
Elizabeth zei…
Ze zijn gelukkig groen en het zouden uit de verte ook nog wel metalen bussen kunnen lijken...
Maar handig is het zeker!
Hier thuis zetten ze spullen gewoon bij de voordeur, vaak wordt niet eens gewacht tot de deur opengaat
Emie zei…
Wij hebben slechte ervaringen met het bezorgen van pakjes. Men neemt de moeite niet ons huis te zoeken. De gewone post wordt s'winters bij onze buren afgeleverd en daar is de postbode zo aan gewend, dat het zomers ook zo gaat.
Janny zei…
Handig voor kleine pakketjes, maar wel vreemd dat sommige buren het met één postbus moeten doen.
Lies zei…
Hebben die dan zo'n heel grote sleutelbos, of één sleutel die op alles past?! Er groeit weer zo'n mooie zuurstofwand.
Lie(f)s.
Marthy zei…
Ik denk dat ze een loper hebben, Lies.